Economia 07/09/2017

Les exportacions catalanes d'alta tecnologia creixen un 3% el segon trimestre

L'augment ve marcat per l'increment de vendes a la UE i en sectors com l'informàtic o l'electrònic

Albert Cadanet
2 min
El port de Barcelona és la principal infraestructura per on passen exportacions i importacions.

BarcelonaLes exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic van assolir un valor de 1.865 milions d'euros durant el segon trimestre del 2017, una xifra que representa un augment del 3% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest lleuger augment es deu, segons la Generalitat, a l'increment de vendes a països de la Unió Europea, que van augmentar un 7%. D'altra banda, el valor de les exportacions a la resta del món ha patit un lleu descens de menys del 2%. Són dades que ha publicat aquest dijous l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Per sectors, la demanda dels productes informàtics, electrònics i òptics va créixer un 14%. L'altra cara de la moneda es troba en els productes farmacèutics, que han reduït el seu volum de vendes un 1% aquest segon trimestre respecte a l'any passat.

Les exportacions catalanes d'alta tecnologia creixen un 3% el segon trimestre

La classe de productes que més van créixer respecte al segon semestre del 2016 són, sens dubte, aquells d'un contingut tecnològic mitjà baix, amb un augment interanual del 20%. En termes absoluts, les exportacions de contingut tecnològic mitjà-alt (que inclou maquinària, equips elèctrics o vehicles) són les que tenen un pes més important sobre el total: aquest semestre van assolir un valor de 8.173 milions d'euros (un 48% del total) i un creixement del 2%.

Creixen les importacions

Durant el segon trimestre del 2017, les compres a l'estranger d'alt contingut tecnològic van créixer un 4%, i van assolir un valor de 2.275 milions d'euros. En total, les importacions de les diferents categories segons nivell tecnològic (alt, mitjà-alt, mitjà-baix, baix) sumen un valor de 19.157 milions d'euros. Així, Catalunya registra un dèficit, ja que les seves exportacions van arribar als 17.159 milions d'euros.

stats