ECONOMIA
Economia 19/07/2012

Les exportacions tèxtils es moderen tot i créixer un 5,9% entre gener i maig

Les importacions de manufactures baixen un 10% i mostren la debilitat de la demanda interior

T. G.
1 min
RECUPERAR-SE DE LA PRIMAVERA  El tèxtil i el calçat tindran descomptes de fins al 70% en aquesta campanya  de rebaixes d'estiu, amb la qual els comerciants volen refer-se  d'una primavera molt dolenta.

BarcelonaLes vendes espanyoles a l'exterior de peces de roba van augmentar un 5,9% en els primers cinc mesos de l'any, fins als 4.068,7 milions d'euros. Malgrat aquest creixement, l'evolució s'ha alentit els últims mesos. Les exportacions van augmentar un 12,9% en l'acumulat de l'any passat, i l'abril passat, la suma dels primers quatre mesos del 2012 mostrava un creixement del 7,7%, segons les dades del Centre d'Informació Tèxtil i de la Confecció (Cityc).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les importacions mantenen la seva caiguda i reflecteixen la debilitat de la demanda interna amb una davallada del 10% al maig, i comptabilitzen un total de 5.128,9 milions. La balança comercial, resultat de la resta entre les exportacions i les importacions, va empitjorar lleugerament el maig passat, fins a situar-se en una taxa de cobertura del 79,3% (saldo negatiu de 1.060,2 milions), sobre el 80% del mes anterior. Amb tot, sobre l'any mòbil la taxa de cobertura és molt millor, perquè el maig del 2011 es va situar en el 67,4%.

stats