ECONOMIA
Economia 23/03/2012

Els exportadors avisen que es veuen perjudicats per la imatge d'Espanya

Les vendes a l'estranger dels socis de l'associació Amec van créixer un 12,4% l'any passat, i es preveu que augmentin un 9% enguany

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl president de l'associació d'exportadors Amec, Llucià Casellas, i el director general, Joan tristany, han denunciat aquest matí que en les darreres setmanes les empreses reben nombroses preguntes dels seus clients a l'exterior sobre el deteriorament de la imatge del mercat espanyol. Tristany ha posat l'exemple d'un grup rus que en posar-se en contacte amb el seu proveïdor de l'estat espanyol li va peguntar si seria capaç de fabricar la comanda degut a la situació econòmica deteriorada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tristany ha assegurat que no es tracta d'un exemple aïllat, i que han rebut moltes consultes dels seus associats en aquest sentit. El director general d'Amec no ha volgut fer valoracions polítiques, però ha destacat que la situació econòmica no té res a veure amb la capacitat de les empreses del mercat espanyol per complir amb els seus compromisos.

El volum d'exportacions de les empreses integrades a l'Amec ha estat de 3.100 milions d'euros el 2011, el que representa un increment del 12,4%. Aquest nivell és similar al que hi va haver el 2010 (13,11%). La previsió per aquest any passa per un augment de les vendes a l'estranger del 9%.

stats