Economia 13/12/2021

Els expresidents del Cercle demanen a Faus que treballi perquè no hi hagi eleccions a la presidència

En cas que no s’aconsegueixi el consens, "desdramatitzen" el fet de convocar comicis

2 min
Javier Faus, president del Cercle d'Economia.

Els expresidents del Cercle d’Economia han demanat aquest dilluns a l’actual president, Javier Faus, que faci el "màxim esforç per al consens" i que treballi "per veure si és possible tenir una única candidatura" de cara a la renovació de la cúpula de l’entitat. El procés per canviar de president s’iniciarà al maig i, si les coses s’haguessin fet com sempre, el successor natural seria Jaume Guardiola, que actualment ja forma part de la junta. Però aquest cop hi ha una altra persona, Rosa Cañadas, que ja ha comunicat el seu interès per ser presidenta i, si cal, anar a eleccions per dirimir-ho.

Això trencaria el modus operandi habitual del Cercle, on la tria dels presidents (un càrrec que només dura tres anys i no és renovable) es fa per consens. Els expresidents s’han reunit aquest migdia en el tradicional dinar en el qual s’inicia el procés per fer aquesta tria de consens. Com que ja se sap que aquest cop hi ha dos candidats, els antics líders del Cercle li han demanat a Faus que intenti una integració entre les dues alternatives. En cas contrari, però, han "desdramatitzat" el fet que aquest cop hi hagi més d’un candidat i que s’hagin de fer eleccions, segons expliquen fonts coneixedores del contingut de la trobada.

El dinar, que s’ha fet a la mateixa seu del Cercle d’Economia (al carrer Provença de Barcelona), ha reunit tots els expresidents vius a excepció d’Enric Corominas, que ja té una edat avançada, i Antón Costas, que tenia un compromís del Consell Econòmic i Social, que ara presideix. Algun d’ells, com Antoni Brufau, s’hi ha unit per videoconferència tot i que també ha dinat des del seu despatx simultàniament, segons les persones consultades. Presencialment hi havia tota la resta d’expresidents: Joan Mas Cantí, Vicenç Oller, Joan Molins, Josep Piqué, Pedro Fontana, Salvador Alemany, Juan José Brugera i Carles Tusquets (aquest últim, marit de la possible candidata, Rosa Cañadas).

El procés electoral s’iniciarà al maig i culminarà al juliol, de manera que encara "hi ha molt marge de maniobra" per tractar d’assolir el consens que han demanat els expresidents. Això sí, la junta actual (que aquest mateix vespre s'ha reunit en reunió ordinària) deixa clar que el seu candidat preferit serà Jaume Guardiola, segons les persones consultades.

stats