El fabricant de galetes Príncipe acomiada 28 empleats a Granollers

La fàbrica, de la multinacional Mondelēz, ha ofert trasllats als afectats per anar a la planta d'Oreo de Navarra

La planta catalana del grup Mondelēz a Granollers s'ha adjuicat recentment la fabricació a nivell europeu de les conegudes galetes Príncipe. La instal·lació d'una nova línia de producció, amb més capacitat de fabricació, ha comportat 28 acomiadaments a la planta on hi treballen 123 persones, segons ha explicat a l'ARA el portaveu de CCOO, José Monroy.

Als afectats, molts ells amb una llarga antiguitat a la fàbrica vallesana, se'ls han ofert trasllats a un centre de treball del grup a Viana (Navarra), on la multinacional nord-americana produeix les famoses Oreo. "El trasllat s'ha ofert a 16 persones, però és difícil que molts puguin aventurar-se al canvi de vida que suposa marxar quan es tenen els llaços familiars aquí", ha dit Monroy.

A cinc empleats se'ls ha proposat traslladar-los a la fàbrica de Montornès del Vallès, on Mondelēz produeix els postres de la marca Royal. En aquest cas, segons el delegat de CCCO, el canvi seria a força d'acceptar una retallada salarial de més del 30%.

El grup Mondelēz és una empresa nord-americana nascuda de l'escissió del grup Kraft l'any 2011 en dues empreses diferents. Mondelez fabrica la gama de galetes Lu i snacks i caramels com els Halls.

Més continguts de