Economia 02/04/2019

El fabricant de motos Gas Gas acomiadarà un mínim del 10% de la plantilla

La companyia argumenta una davallada de vendes

Ara
2 min
El fabricant de motos Gas Gas acomiadarà un mínim del 10% de la plantilla

BarcelonaLa direcció de la fàbrica Gas Gas amb seu a Salt ha anunciat la intenció de presentar un ERO que, segons els sindicats, afectaria un mínim del 10% de la plantilla arran d'una davallada de vendes. Segons ha avançat el 'Diari de Girona', la direcció ha convocat els representants del comitè d'empresa a una reunió la setmana vinent, en la qual concretarà quina serà l'afectació de l'ERO. Fonts sindicals insisteixen, però, que es tracti d'un expedient d'extinció de contractes que com a mínim afecti el 10% de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si finalment es confirmés aquest 10%, l'empresa no està obligada a negociar i pot tirar endavant els acomiadaments de manera individual. Si superés aquest percentatge, en canvi, s'hauria de negociar amb el comitè d'empresa les indemnitzacions. La direcció de Gas Gas de Salt ha declinat fer declaracions sobre l'anunci de l'ERO.

Gas Gas, que fabrica motos de trial i enduro, va entrar en liquidació el juliol del 2015. Va ser aleshores quan Torrot, gràcies a un acord amb el fons d'inversió Black Toro Capital, la va comprar per 9,66 milions d'euros (MEUR) amb la intenció de reflotar-la.

Després de mesos de tenir la producció aturada, el març del 2016 l'empresa va reprendre la cadena de muntatge. L'any passat, a més, Torrot va anunciar una inversió de 2 milions d'euros (MEUR) a la fàbrica de Salt per treure al mercat la seva primera moto de trial elèctrica. Aleshores, la factoria comptava amb uns 150 treballadors i exportava el 90% de la producció.

Nova planta a Cadis

En paral·lel a la fàbrica de Salt, Torrot està ultimant l'entrada en funcionament d'una nova planta a Cadis. Les instal·lacions, segons va informar la companyia, han suposat una inversió de 16 milions d'euros. Es preveu que entrin en servei a l'estiu i, des d'aquí, l'empresa hi vol fabricar un nou concepte de moto elèctrica (un velocípede).

A més, el novembre del 2017 Torrot es va afegir a la llista d'empreses que van traslladar la seva seu social fora de Catalunya; en aquest cas, de Mataró a Saragossa.

stats