ECONOMIA
Economia 15/11/2012

El 'banc dolent' facilitarà l'entrada d'inversors com a accionistes amb la separació dels habitatges per categories

La societat gestora (Sareb) agruparà principalment sòl, promocions sense vendre i participacions immobiliàries dels bancs intervinguts. Els habitatges traspassats quedaran exempts de l'impost de transmissions

T.g.
1 min

BarcelonaEl ministre d'economia, Luis de Guindos, ha explicat aquest dijous en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres que la societat gestora del 'banc dolent' crearà diversos fons fiduciaris que agruparan els diferents tipus d'actius immobiliaris. Es tracta de "facilitar l'entrada d'inversors institucionals", ha afirmat el ministre, és a dir, captar bàsicament grans fons d'inversió internacionals, que fins ara no han mostrat gaire interès a participar coReial Decretm a accionistes en el projecte.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta forma, el 'banc dolent' denominat Sareb vol facilitar la venda per paquets dels actius que hi vagin a parar, i que principalment seran promocions, sòl i participacions immobiliàries. No està previst que una part important del 'banc dolent' estigui formada per pisos o habitatges. De fet, n'han quedat exclosos els pisos d'una valoració superior a 100.000 euros.

Luis de Guindos ha afegit que en el reial decret aprovat aquest dijous s'hi ha inclòs una esmena al primer reial decret de l'agost per la qual quedaran exemptes de l'impost de transmissions les operacions del 'banc dolent', amb un altra intent de fer encara més atractiva la inversió dels fons estrangers.

stats