Economia 16/02/2015

La nova Fagor, en mans de de la catalana Cata, es proposa facturar 200 milions el 2015

L'empresa reactiva l'activitat industrial a Euskadi i diu que contractarà "centenars de treballadors" i durà la marca a nous mercats

E.f.
1 min
El fabricant d'electrodomèstics català vol quedar-se les dues fàbriques i salvar 700 llocs de treball al País Basc. EFE

BarcelonaEl malson de Fagor s'allunya i l'empresa, en mans del grup català Cata, encara un ambiciós pla de reactivació i creixement. El fabricant d'electrodomèstics es proposa facturar 200 milions d'euros aquest any i el doble el 2016, una xifra que suposaria tornar als nivells de vendes que tenia el 2012 (l'últim exercici complet de Fagor).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després del dolorós 2014, en què l'excooperativa del grup basc Mondragón va veure's ofegada pels deutes i abocada a la liquidació, l'empresa afronta un nou horitzó. El grup CNA, fabricant d'electrodomèstics de Torelló que va quedar-se l'empresa l'estiu passat, ha anunciat que l'activitat de Fagor creixerà progressivament i, en conseqüència, també la plantilla.

Entre el segon i el tercer trimestre d'aquest any, hi haurà "uns quants centenars" de noves contractacions, segons ha anunciat el president del consell d'administració de la nova Fagor CNA Group, Jorge Parladé. A banda dels minielectrodomèstics i aparells per a la cocció, l'empresa començarà a produir al País Basc rentadores de gamma més alta properament i en cinc mesos confia a estar fabricant també frigorífics, segons el directiu.

La represa de la normalitat i l'increment de plantilla anirà associada a un pla d'expansió de la marca cap a nous mercats com Rússia, el Brasil, l'Argentina i alguns mercats de l'Europa de l'Est. També es proposa prioritzar el creixement als països àrabs, ha dit aquest dilluns Parladé durant la Conenció Internacional del grup a Mondragón.

La clau per a la reactivació veloç de Fagor, segons el president del consell, és que l'empresa manté l'equip directiu i gran part de la plantilla de l'antiga Fagor que ja duien temps treballant i que "l'única cosa que necessitaven eren mitjans necessaris per expandir l'activitat a la resta del món".

stats