Inversió

Asabys lidera una ronda de 17 M€ a la biotecnològica belga Augustine Therapeutics

La companyia desenvolupa fàrmacs per a malalties neurodegeneratives i cardiometabòliques

2 min
Isabel Jiménez i Clara Campàs, d'Asabys

BarcelonaAsabys Partners, a través del seu segons fons, Sabadell Asabys II, ha liderat una ronda de finançament de 17 milions d'euros a la companyia belga Augustine Therapeutics, especialitzada en el desenvolupament de noves molècules per al tractament de malalties neurodegeneratives i cardiometabòliques, amb l'objectiu que la primera molècula desenvolupada per aquesta companyia pugui entrar en el primer assaig clínic de fase 1 l'any vinent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la ronda de finançament també hi han participat el laboratori farmacèutic Eli Lilly i la fundació per a la investigació Charcot-Marie-Tooth (CMT), dels Estats Units, així com els inversors corporatius que ja participaven en el capital de la biotecnològica: AdBio Partners, V-Bio Ventures, PMV, VIB New Ventures i Gemma Frisius Fund –la branca de capital risc del fons KU Leuven.

Segons Clara Campàs, sòcia cofundadora d'Asabys, el finançament d'aquesta companyia biotecnològica belga no acaba aquí, ja que l'objectiu és arribar a obtenir finançament per valor de 50 milions d'euros, però s'ha tancat aquesta primera part de 17 milions perquè "no es podia esperar". La companyia encaixa en la cartera d'inversions d'Asabys, que té com a objectiu participar en companyies que desenvolupen teràpies "molt disruptives", ha dit Campàs.

En aquest cas, es tracta de fàrmacs que inhibeixen l'enzim HDAC6 i, així, reverteixen i inhibeixen els canvis fisiopatològics d'axonopaties perifèriques, unes malalties neurodegeneratives que actualment no tenen tractament. Altres usos terapèutics són tractar la neuropatia perifèrica secundària que pateixen alguns malalts de càncer com a seqüela de la quimioteràpia, i altres malalties com l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). A més, l'HDAC6 també juga un paper en algunes malalties cardiovasculars i del metabolisme.

Més operacions

A banda del finançament d'Augustine Therapeutics, Asabys ha anunciat que Campàs s'ha incorporat al consell d'administració de l'empresa belga i, a més, Isabel Jiménez, associada d'Asabys, serà observadora en aquest òrgan. Aquesta és la cinquena inversió que fa Asabys a través del fons Sabadell Asabys II i, segons la seva sòcia cofundadora, el fons encara disposa de capacitat per participar en set operacions més.

Asabys s'havia proposat recaptar entre 150 i 200 milions d'euros i, un mes abans d'acabar-se el període per participar-hi, ja ha superat amb escreix la xifra mínima prevista.

stats