Inversió

Asabys llança el seu segon fons, de 200 M€

La gestora catalana doblarà els recursos que destina a cada projecte d'inversió

1 min
Josep Lluis Sanfeliu i Clara Campás.

BarcelonaLa gestora catalana de fons d'inversió Asabys ha anunciat el llançament del seu segon fons, Sabadell Asabys Health Innovation Investments II, que espera tancar durant l'últim trimestre amb uns recursos de 200 milions d'euros, segons ha informat la companyia creada el 2018 per Josep Lluís Sanfeliu i Clara Campàs. En aquest nou fons, com en el primer, Asabys comptarà com a socis amb el Banc Sabadell i Alantra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La idea d'aquest fons és continuar invertint, a parts iguals, en companyies biofarmacèutiques i tecnològiques de la salut. El focus inversor serà Europa i es preveu que la meitat del capital es destini a companyies espanyoles, bàsicament de l'ecosistema biotecnològic de Barcelona, segons ha explicat a l'ARA Campàs.

L'anterior fons llançat el 2019, amb 120 milions d'euros, ja ha invertit en 13 iniciatives (i ha desinvertit ja en una d'elles, Origo), i ja no buscarà noves companyies on fer-ho, tot i que podria reforçar posicions en alguna de les quals ja ha invertit. En aquest primer fons, la inversió mitjana d'Asabys se situava entre els 6 i 10 milions d'euros, mentre que en el segon fons que ara es posa en marxa la quantitat mitjana de la inversió es doblarà, amb una forquilla d'entre 15 i 20 milions d'euros, indica Campàs.

Josep Lluís Sanfeliu destaca el coneixement del sector adquirit per Asabys amb el seu primer fons. "El sector de la salut ha anat convergint tecnològicament i preveu avui infinites oportunitats per arribar a solucionar els reptes que la medicina ha d'abordar, integrant la biologia o la farmàcia amb la nanotecnologia, la digitalització o la intel·ligència artificial", afirma el cofundador de la gestora.

stats