Economia 17/07/2019

El banc d’inversió Alantra compra el 35% del fons català Asabys

Asabys Partners és una firma de capital risc especialitzada en inversions biomèdiques

i
àlex Font Manté
2 min
El banc d’inversió Alantra compra el 35% del fons català Asabys

Asabys Partners és una firma de capital risc especialitzada en inversions biomèdiques que no té ni mig any de vida però que ahir va aconseguir un nou impuls: el banc d’inversió i gestora de fons Alantra ha entrat al seu capital comprant un 35% de les accions de la companyia per un import que totes dues parts han volgut mantenir en secret. Ara mateix Asabys només té un fons, que havia d’estar dotat amb 70 milions d’euros, però l’entrada d’Alantra permetrà elevar fins a 80 milions la capacitat d’aquest vehicle, tant per l’aportació directa que farà el nou accionista com perquè serà “un facilitador” perquè més actors participin en el fons.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alantra és un nom important en el món inversor, però no és gaire conegut pel gran públic i tampoc ha estat gaire actiu invertint a Catalunya. Possiblement la intervenció més coneguda en empreses catalanes va ser la seva entrada al capital d’Europastry entre els anys 1994 i 2000. Amb l’aliança amb Asabys, però, Alantra fa un primer pas en el venture capital (capital risc), un terreny que fins ara no havia trepitjat. “Normalment ells fan grans operacions, però volien posar un peu en el venture capital i han vist potencial en el sector de la salut”, explica Josep Lluís Sanfeliu a aquest diari.

El Banc Sabadell és el principal aportador del fons d’Asabys, que ja ha començat a fer les primeres inversions (el mes passat van aliar-se amb Johnson&Johnson en una empresa que combat la síndrome de l’intestí irritable). El Sabadell va aportar-hi 10 milions d’euros, per això aquest fons porta el nom de Sabadell Asabys. Entre la resta d’inversors hi ha Marian Puig (president d’Isdin), Maite Barrera (fundadora de la consultora Bluecap, especialitzada en banca) i la família propietària dels laboratoris Reig Jofre. Ara s’hi sumarà Alantra: una part de la inversió d’aquest banc d’inversió es traduirà en accions d’Asabys, però una altra es destinarà al fons d’inversions biomèdiques.

Amb aquest canvi accionarial, Alantra controlarà poc més d’un terç de l’accionariat i la resta seguirà en mans de Josep Lluís Sanfeliu i Clara Campàs, els dos fundadors d’Asabys. Fins a la fundació d’Asabys, Sanfeliu havia treballat a Ysios Capital (un altre fons català especialitzat en biomedicina) i Campàs havia estat a la farmacèutica Kern Pharma.

stats