Economia 02/09/2015

La filial de materials de Bayer canvia Barcelona per Tarragona

Paula Solanas
2 min
La filial de materials de Bayer canvia Barcelona per Tarragona

La filial de materials d’altes prestacions de la multinacional farmacèutica Bayer, fins ara coneguda com a Bayer MaterialScience, traslladarà la seva seu social espanyola de Barcelona a Tarragona i passarà a dir-se Covestro, segons va informar ahir. La nova companyia es convertirà en una empresa independent de la seva matriu, econòmicament i legalment. Tot i així, continuarà sent una filial del grup alemany, que encara controla el 100% del capital social de Covestro. Però Bayer pretén que la nova companyia comenci a cotitzar en borsa a mitjans del 2016, com a màxim, per poder-se centrar exclusivament en el seu negoci de ciències de la vida i deixar el de materials.

El conseller delegat de Covestro, Patrick Thomas, ha justificat aquesta decisió com a via per ser més independents. “Ens permetrà potenciar els nostres punts forts amb més eficàcia, rapidesa i flexibilitat davant de la competència mundial”, va afirmar Thomas. El director general de Covestro a la península Ibèrica, Jesús Loma-Ossorio, ha destacat que es tracta d’un canvi “molt positiu” i que serà clau per reforçar “la seva posició en el mercat global i local”.

Les dues fàbriques de Covestro a Espanya són a Catalunya, concretament a Tarragona i Barcelona -a la Zona Franca-, on compta amb un equip d’uns 330 treballadors. La companyia ha anunciat que la nova seu se situarà al municipi tarragoní de la Canonja. De fet, la planta de Tarragona dóna servei a més de 12 països i és un dels punts de referència de la indústria química espanyola. Aquest centre es dedica a la producció i comercialització de poliuretà -el material amb què es fabrica per exemple l’escuma de les esponges-. El centre de Barcelona produeix resines per a sectors industrials, especialment la fusta i el tractament de tèxtils.

Líder del sector

Covestro, que va facturar uns 11.700 milions d’euros el 2014, té uns 30 centres de producció arreu del món, i una plantilla d’aproximadament 14.200 persones. La companyia treballa amb indústries clau com ara l’automobilística, la construcció o l’electrònica. El pla de transformar aquesta filial en una empresa independent de Bayer ja es va anunciar el setembre del 2014.

stats