Economia 16/12/2016

Fira de Barcelona tanca l'any amb rècord de facturació: 165 milions d'euros

L'organisme millora en un 9,7% els resultats de l'any passat gràcies l'evolució positiva dels salons propis

Ara
1 min
Fira de Barcelona espera tancar el seu segon millor any, amb 148 milions d'ingressos. CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl 2016 serà el millor per a Fira de Barcelona pel que fa als seus ingressos. L'ens tancarà l'any amb una facturació rècord de 165 milions d'euros, els millors resultats de la seva història, gràcies a l'evolució positiva dels seus salons propis, el pes dels esdeveniments externs i la seva activitat internacional.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests 165 milions d'euros suposen un 16,4% més del que Fira havia pressupostat, i un 9,7% més respecte dels ingressos de l'exercici del 2015, segons les dades facilitades aquest divendres per l'organisme durant el seu balanç anual. Respecte al 2014, any en què l'activitat és més comparable, ja que els calendaris dels salons són similars, l'increment dels ingressos és d'un 8,2%.

El president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha atribuït aquests resultats a la recuperació econòmica, però també a la internacionalització de l'organisme. "Estem jugant a la Champions", ha assegurat Bonet. D'altra banda, l'alcaldessa de Barcelona i presidenta del consell general de Fira de Barcelona, Ada Colau, ha expressat la seva satisfacció pels resultats obtinguts per una institució que, ha recordat, és "la plataforma econòmica més important de la ciutat"

Durant el 2016, la Fira ha acollit als seus recintes de Montjuïc i la Gran Via un total de 65 salons i congressos, a més de 9 esdeveniments a l'exterior. A banda, ha organitzat 50 actes corporatius, comercials i esportius, fet que suposa un total de 124 esdeveniments.

stats