Economia 01/03/2021

La fira ISE manté al juny el congrés presencial a Barcelona però "amb menys assistents"

L'esdeveniment de la indústria audiovisual no penalitzarà les empreses que cancel·lin abans del dia 5

2 min
L'última edició de la fira es va celebrar al centre de convencions RAI d’Amsterdam.

BarcelonaFa poc més d'un any Amsterdam passava el relleu a Barcelona per acollir a partir del 2021 la fira ISE, la més important del sector de l'audiovisual. El congrés ja va ajornar la seva primera edició a la capital catalana del febrer al juny, com també ha passat amb el Mobile, però els organitzadors estan convençuts que podran tirar endavant un esdeveniment presencial a principis d'estiu. "Amb la ràpida implementació de les vacunes, i la reducció actual de nous casos, veiem que la situació del covid en molts països (incloent-hi Espanya) millora a un ritme accelerat. D'acord amb aquesta tendència positiva, preveiem un clima que farà possible organitzar un esdeveniment presencial a Barcelona", han afirmat aquest dilluns en un comunicat.

No obstant, el primer any de l'ISE a Barcelona serà descafeïnat. Els organitzadors ja avancen que la incertesa en els viatges internacionals provocarà que aquesta edició tingui una assistència "inferior" a la d'anys anteriors. "Estem revisant totes les opcions, i escoltem atentament el feedback de la indústria, amb l'objectiu de proporcionar un esdeveniment atractiu per a aquells que en vulguin formar part", remarquen. De fet, el congrés posarà algunes facilitats a aquelles empreses que no ho tinguin clar. Si cancel·len la seva participació abans del dia 5 de març, no hauran de pagar cap recàrrec. També permetrà que redueixin la inversió que ja han compromès per instal·lar els seus estands al congrés.

Un congrés amb més de 100.000 assistents

Per a les empreses que directament no es plantegen assistir a la fira, l'ISE assegura que oferirà un programa de continguts digitals "robust". "Admetem que no tots els membres de la nostra comunitat estan en la mateixa situació pel que fa a reunir-nos i viatjar a Barcelona", indica el comunicat. En edicions anteriors, l'esdeveniment ha arribat a reunir més de 1.000 expositors i s'han superat els 100.000 assistents.

Malgrat que el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, va insistir el mes passat que el Mobile també tornarà al juny amb un format semipresencial, el clima al sector dels grans congressos és d'incertesa. El saló Alimentaria, el segon més important que fa la Fira, s'ha traslladat al 2022. I el Saló de l'Automòbil s'ha ajornat del maig al juliol. L'ISE es convertirà, doncs, en un termòmetre de cara al Mobile.

stats