Economia 23/09/2020

El Mobile World Congress es posposa i se celebrarà a finals de juny

L'interès de les empreses per venir-hi presencialment sumat a la pandèmia han provocat l'ajornament

Paula Clemente
3 min
El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, anuncia l'ajornament del Mobile World Congress fins al juny del 2021

BarcelonaEl Mobile World Congress de l'any vinent se celebrarà finalment al juny. Així ho va decidir ahir la junta directiva de la GSMA, l'empresa organitzadora de l'esdeveniment, i així ho ha comunicat aquest dimecres el seu conseller delegat, John Hoffman. "Mentre continuï desenvolupant-se la vacuna, continua l'adaptació del calendari [del MWC]", ha explicat Hoffman. Això vol dir que l'esdeveniment, que havia de tenir lloc el març del 2021, se celebrarà entre el 28 de juny i l'1 de juliol també de l'any que ve. El canvi també afecta el congrés homònim, que normalment se celebra al juny a la Xina i que l'any vinent es trasllada al febrer. Així doncs, per primera vegada l'edició asiàtica es farà abans que la europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La idea, tal com va explicar el mateix Hoffman a principis de juliol, continua sent muntar un congrés híbrid, que combini el format virtual amb el presencial. I, de fet, pel que ha explicat el directiu, una de les raons per les quals posposen el congrés és el gran interès que han detectat per participar-hi presencialment. "L'ecosistema ha donat suport al MWC durant anys, però quan vam cancel·lar l'edició del 2020 no sabíem què passaria en el futur. Estic content de poder dir que l'interès per venir en persona al congrés del 2021 és molt elevat", ha afirmat Hoffman. Les dades ho corroboren: el 78% de les 100 empreses més grans que hi participen estan confirmades per al 2021. "Tot i que hem desenvolupat la versió digital, la gent vol venir presencialment", ha insistit.

Davant d'aquest context i que l'evolució de la pandèmia no és de moment gaire prometedora, la GSMA ha decidit ajornar tres mesos la seva celebració. Això sí, mentre que l'última vegada Hoffman va avançar que l'única opció que preveia la companyia era aquest ajornament, aquest cop ha dit que això no tornarà a passar. "És un ajustament únic, el 2022 el Mobile World Congress de Barcelona se celebrarà al febrer i tindrem dos congressos en vuit mesos", ha afirmat. En aquest sentit ha deixat clar que descarta tornar a cancel·lar l'esdeveniment.

Ajornar és la "decisió correcta"

La GSMA va cancel·lar l'edició del 2020, que s'havia de celebrar a principis de març, després que una part important de les grans empreses que hi participaven anunciessin la seva retirada per prevenció davant el covid-19. Llavors, com ha defensat diverses vegades la GSMA, la incidència del coronavirus a Espanya era mínima i pocs preveien que suposés un gran perill. Finalment van decidir anul·lar la cita i, pel que ha dit aquest dimecres Hoffman, "va ser la decisió correcta". Malgrat tot, ha reconegut, la importància que té l'esdeveniment en els números de la GSMA ha fet que la cancel·lació impacti en el dia a dia de la companyia, i els ha obligat a ajustar determinades despeses.

Però Hoffman ha assegurat que està content i motivat, i així ho ha posat de manifest començant la roda de premsa on havia de fer oficial l'ajornament amb un apassionat "bon dia" i presentant-se a si mateix avisant que ho feia per si de cas no se'l reconeixia amb la mascareta. L'escena, en definitiva, no tenia res a veure amb la sensació de decepció generalitzada que dominava quan, fa poc més de sis mesos, anunciava que anul·lava el Mobile del 2020.

Suport de les entitats públiques

Aquell dia l'acompanyaven a la taula representants de les diverses entitats públiques i privades implicades en la celebració del Mobile. Aquest cop, Hoffman seia sol a la taula, però ha dit que compta amb el suport de totes les parts, i ha agraït especialment a la Fira de Barcelona l'esforç per fer possible la cita. Aquesta institució, al seu torn, assegura que no hi haurà problemes de calendari per dur a terme el congrés.

També ha confirmat l'avinentesa l'Ajuntament de Barcelona. El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha celebrat la decisió argumentant que dona certesa i reforça la confiança amb la ciutat de Barcelona. Segons ell, a més, el fet que se celebri al juny incrementarà l'assistència. "Això ha de comportar més activitat econòmica i més ingressos per a la ciutat", ha apuntat Collboni. "És el sector que proporciona més i millors llocs de treball a la ciutat, per això és molt important que reafirmem el nostre compromís amb aquesta fira", ha insistit.

stats