Hoffman defensa la celebració d'un Mobile semipresencial i al juny

El conseller delegat de la GSMA reconeix que serà un esdeveniment "diferent" amb menys visitants

2 min
El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, anuncia l'ajornament del Mobile World Congress fins al juny del 2021

Si és per la GSMA, el Mobile World Congress del 2021 se celebrarà al juny. Serà, segons ha dit en un comunicat el conseller delegat de la companyia, un esdeveniment "segur i vibrant", que combinarà la proposta virtual amb la participació física i, això si, amb menys participants. "No som ingenus, les coses no seran com abans", reconeix John Hoffman en el text. "Hi ha algunes coses que estan fora del nostre control, com les contínues restriccions de viatge, que significaran molts menys visitants que en el passat", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, el directiu assegura que gràcies a un any de coneixement acumulat i al temps addicional de planificació, poden mitigar molts dels riscos per mantenir un ambient "segur i controlat" a l'espai. En una entrevista amb l'ACN especifica que s'exigirà als participants un test negatiu de covid-19 i els oferirà l'oportunitat de fer-se la prova en un espai paral·lel.

Compten, ha afegit en el comunicat, amb el suport de la Fira de Barcelona, l'Ajuntament de la ciutat, la Generalitat de Catalunya, el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme espanyol i Turisme de Barcelona. "Hem aconseguit un progrés significatiu per arribar a aquest punt i ara estem 100% centrats en portar altre cop l'esdeveniment, en persona, del 28 de juny a l'1 de juliol d'aquest any", ha afirmat.

En persona, afegeix, perquè després d'haver desenvolupat una plataforma virtual que ha servit per mantenir diversos dels esdeveniments que organitza la GSMA, han detectat que faltava, almenys, una cosa: la connexió humana cara a cara. "És aquesta connexió en persona el que ha fet que el MWC Barcelona tingui tant d'èxit", afirma.

Tot això ho explica en un text en què aprofita per fer balanç de tot el que ha passat aquest any des que es va cancel·lar el Mobile del 2020 pel temor de les empreses a l'expansió del covid-19. Així, Hoffman comença explicant que la decisió es va prendre sense ser conscients de l'impacte que la pandèmia seguiria tenint un any després, però no a la lleugera. "Si ens equivocàvem, provocaríem una profunda pertorbació i conseqüències per a més de 2.300 expositors i més de 100.000 assistents, sense esmentar l'impacte en els negocis, els treballadors i la comunitat local", recorda el directiu.

Sabent el que saben avui, segueix, poden confirmar que la decisió va ser l'encertada, tot i algunes crítiques que també reconeix haver rebut en aquell moment: "La cancel·lació va ajudar a aturar la propagació del virus a Barcelona i més enllà, i va salvar vides com a resultat".

stats