SOCIETAT
Economia 25/06/2012

El fiscal demana que el Suprem investigui la relació d'un magistrat amb trama d'ITV

La jutge que investiga la trama de presumpte tràfic d'influències en l'adjudicació d'estacions d'ITV va obrir la peça separada sobre Ortiz Blasco en tenir constància dels seus contactes amb un dels imputats i amb altres persones que podrien estar vinculades a les concessions investigades

Efe
2 min

BarcelonaLa Fiscalia ha demanat a la jutge que instrueix la trama de les ITV que remeti al Tribunal Suprem (TS) la peça separada sobre els contactes entre un magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i un imputat en el cas perquè obri una investigació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts judicials, el fiscal del cas ha presentat un escrit per sol·licitar que s'enviï la peça separada oberta sobre el magistrat Joaquín Ortiz Blasco al Suprem, atès que és l'òrgan que hauria d'obrir la corresponent investigació, ja que es tracta d'un aforat.

La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que investiga la trama de presumpte tràfic d'influències en l'adjudicació d'estacions d'ITV, va obrir la peça separada sobre Ortiz Blasco en tenir constància dels seus contactes amb un dels imputats i amb altres persones que podrien estar vinculades a les concessions investigades.

Ortiz, president de la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC, és el magistrat ponent de l'acte en què el maig de 2011 es va suspendre cautelarment un concurs públic d'adjudicació d'estacions d'ITV convocat pel govern tripartit de la Generalitat.

Precisament, en la investigació oberta pel jutjat d'instrucció número 9, sota secret de sumari, es tracta de descobrir si la trama d'empresaris i càrrecs de la Generalitat imputats va intentar influir per arreglar en el seu benefici el concurs d'adjudicació de llicències per a la revisió de vehicles que estava impugnat.

En la causa estan imputats, pels delictes de tràfic d'influències i falsedat documental, entre altres fets, el número dos de la Diputació de Barcelona, Josep Tous –la ratificació en el càrrec del qual va quedar en suspens arran del cas–, el sotsdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles, i els empresaris Ricard Puignou, Sergi Pastor i Sergi Alsina.

Segons es desprèn del que s'ha investigat en la peça separada, Puignou va dinar a començaments d'any amb el magistrat Joaquín Ortiz, en una trobada a la qual van assistir també la directora general del gabinet jurídic de la Generalitat, Margarita Gil, i la cap de l'àrea contenciosa, Assumpta Palau, que han declarat com a testimonis en la causa investigada pel jutjat d'instrucció número 9.

A més, segons han assenyalat a Efe fonts judicials, en la investigació s'han constatat altres contactes entre el magistrat i persones que podrien estar relacionades amb els imputats en la trama de les ITV.

En el marc de la investigació judicial, la secretària del jutjat i el mateix fiscal es van presentar recentment a la seu del TSJC per requerir l'expedient sobre un recurs contra un concurs d'adjudicació d'estacions d'ITV que porta el magistrat Joaquín Ortiz.

Aquest magistrat va ser també ponent de l'acte del TSJC que el juliol de l'any passat va donar un ultimàtum de dos mesos a la Generalitat per implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, una resolució que després va ser corregida pel ple de la sala contenciosa administrativa.

stats