Economia 25/04/2014

Fitch millora fins a l'aprovat alt la nota del deute espanyol

L'agència eleva un graó la qualificació d'Espanya, que situa en el BBB+, davant la millora de les perspectives econòmiques

Efe
1 min

MadridL'agència Fitch ha elevat un esglaó la nota del deute sobirà espanyol, que passa de BBB a BBB+, l'equivalent a un aprovat alt, per la millora de les perspectives econòmiques. La situació econòmica d'Espanya i el fet que hagi reduït el nivell de dèficit han jugat a favor de la millora de la qualificació anunciada aquest divendres, que suposa allunyar el deute espanyol tres graons per sobre del 'bo porqueria'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència també ha adduït que la millora de les condicions financeres i el fet que el sistema bancari hagi allunyat el risc que amenaçava l'economia hi han tingut un paper fonamental. Respecte al procés de consolidació fiscal, l'agència destaca l'esforç realitzat per disminuir el dèficit fiscal entre 2012 i 2013, mentre que per l'exercici actual preveu que es redueixi al 5,7% del PIB, una dècima per sota del pronòstic del govern espanyol.

Amb tot, subratlla que el dèficit públic segueix sent elevat i que el pes del deute en l'economia no ha deixat de créixer des del 2008 (11 punts percentuals de mitjana cada any), i preveu que arribi al 104% del PIB el 2016. En la decisió, l'agència ha tingut en compte factors de menys pes com el reequilibri de les balances de pagaments i les reformes estructurals dutes a terme en l'àmbit laboral, financer, en les pensions i, pròximament, en el sistema tributari.

En opinió de Fitch, la qualificació atorgada a Espanya reflexa una economia més diversificada i amb major valor afegit, que des del 2008 ha anat experimentat importants millores de productivitat. També s'ha tingut en compte el desendeutament progressiu del sector privat.

stats