Economia 26/02/2015

Fluidra remunta les pèrdues i guanya més de sis milions el 2014

La multinacional catalana de material per a piscines torna a créixer a Espanya per primer cop en cinc anys i segueix l'expansió internacional

Efe
2 min

BarcelonaLa multinacional catalana Fluidra, especialitzada en gestió de l'aigua i material per a piscines, ha deixat enrere les pèrdues i ha tancat 2014 amb un benefici de 6,6 milions d'euros. L'any anterior, els números vermells de 10 milions van venir de la reestructuració que va afrontar el grup a nivell europeu i dels efectes d'una climatologia adversa el primer semestre que van llastar el negoci de manera important.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant el 2014, però, Fluidra ha millorat el seu Ebitda (benefici brut d'explotació) prop d'un 38%, fins als 65,7 milions d'euros, i ha mantingut la facturació en 594 milions d'euros, en línia amb el 2013.

L'augment en les vendes ha vingut de països i regions com Àsia, Austràlia, Europa i també Espanya, on la facturació torna a créixer per primera vegada en cinc anys. Els mercats que s'han mostrat més febles han estat França i els Estats Units.

El director general corporatiu financer de Fluidra, Xavier Tintoré, ha explicat a l'agència Efe que l'evolució positiva d'aquestes regions ha quedat diluïda per l'impacte de les divises. A perímetre i moneda constants, el creixement en vendes hagués estat del 2,7% respecte al 2013.

Per unitats de negoci, la de piscina ha registrat un augment de l'1,5%, arribant als 407,2 milions d'euros, i tractament d'aigua ha crescut un 7,5% gràcies a l'activitat residencial, sobretot a Espanya.

De la seva banda, la divisió de reg ha baixat de 33,1 a 27,4 milions a causa de la venda de la firma francesa Irrigaronne el juny del 2014, mentre que el negoci de conducció de fluids ha elevat els seus nivells de negoci un 1,2% per la bona marxa de la xinesa Youli.

Xavier Tintoré ha destacat que el bon resultat de la companyia el 2014 és fruit de la millora global dels mercats, però també d'algunes mesures que es van prendre l'últim exercici, com el procés de reestructuració de la companyia o alguna desinversió puntual d'actius no estratègics.

El directiu ha subratllat també la gran capacitat de caixa de Fluidra, amb més de 30 milions d'euros el 2014, cosa que li ha permès reduir el deute i millorar la rendibilitat. "Mirem el futur i l'any 2015 com una oportunitat per a créixer de manera sostinguda, tant en vendes com en resultats", afirma en un comunicat el conseller delegat de la cotitzada, Eloi Planes.

Tintoré afronta aquest any "amb optimisme", especialment després d'haver signat aquest dimecres un crèdit sindicat per import de 210 milions d'euros amb un grup de vuit entitats financeres espanyoles. La companyia sosté que aquest nou préstec a cinc anys li permetrà millorar els costos de finançament, però també contribuirà a l'estabilitat financera del grup i li permetrà desplegar el seu pla de negoci.

Fluidra, que cotitza a la Borsa espanyola i té la seva seu a Sabadell (Vallès Occidental), ofereix solucions per a la conservació, conducció i tractament de l'aigua. Té una plantilla de 3.600 treballadors, opera a 43 països a través de 150 delegacions i centres de producció i els seus productes arriben a més de 170 països a través de la seva extensa xarxa de distribució.

stats