Economia 05/10/2011

L'FMI assegura ara que no contempla la compra del deute espanyol

El director per a Europa del Fons havia insinuat aquest dimecres que podria adquirir bons de l'Estat per prevenir la recessió

Efe
1 min

WashingtonEl director per a Europa del Fons Monetari Internacional (FMI), Antonio Borges, ha aclarit que l'organisme internacional no contempla la compra de deute públic de països europeus amb problemes financers juntament amb el Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF). "Deixin-me ser clar sobre uns comentaris que he realitzat abans. El Fons solament pot prestar els seus recursos als països, i no pot utilitzar aquests recursos per intervenir als mercats de bons de deute directament", ha explicat Borges en un comunicat enviat per l'FMI a Washington.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Borges ha corregit així les seves declaracions prèvies efectuades durant la presentació avui a Brussel·les de l'informe sobre perspectives econòmiques europees en les quals ha deixat oberta la possibilitat que l'FMI se sumés al fons europeu temporal de rescat en la compra de deute italià i espanyol. "Actualment estem prestant diners a diversos països europeus que ens han demanat suport. No tenim cap sol·licitud addicional de suport per part de membres de la zona euro i no estem contemplant participació alguna al mercat juntament amb el FEEF, ha precisat.

stats