Economia 12/12/2016

Foment dóna un mes a Cecot "perquè rectifiqui" la seva expansió territorial i, si no, l'expulsarà

La gran patronal catalana rebutja la suspensió d'un any que proposava el president, Joaquim Gay de Montellà

àlex Font Manté / Paula Solanas
1 min
Segons Foment, que presideix Joaquim Gay de Montellà, les pujades dels sous s’han de vincular a la productivitat.

BarcelonaLa patronal Foment del Treball no vol mitges tintes. La junta directiva ha decidit avui donar un mes a la patronal terrassenca Cecot "perquè rectifiqui" i limiti la seva presència territorial al Vallès, d'on és originària. Si no ho fa, l'expulsarà.

Tal com va avançar aquest diari, avui Foment ha votat sobre la possibilitat d'expulsar Cecot, amb qui fa temps que manté una disputa per la presència territorial. El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, havia plantejat la possibilitat d'una suspensió temporal d'un any i, si les coses no canviaven, llavors sí que s'hauria procedit a l'expulsió. Finalment, però, la junta directiva de Foment ha optat per un pla més exigent. "Això de la suspensió temporal no agrada", expliquen fonts de Foment. Així, la junta ha optat per escurçar el termini a un mes.

El pla que se seguirà a partir d'ara serà el següent: es crearà una comissió paritària (integrada per tres persones de Foment i tres de Cecot) en la qual es tractarà de definir quin és l'àmbit territorial de cada patronal. "Si no hi ha acord, es tornarà a proposar l'expulsió", expliquen des de Foment.

A la sortida de la junta directiva, el president de Cecot, Antoni Abad, ha lamentat la imatge que les patronals estan donant barallant-se entre elles en comptes d'estar parlant de "temes més importants, com la competitivitat, els recursos del país o la formació", ha explicat. És per aquest motiu que, en la seva opinió, el suposat problema del repartiment territorial és "fum".

Amb tot, Abad s'ha mostrat "esperançat" de poder solucionar aquests problemes de convivència. "Seria una gran decepció que el diàleg fallés", ha sentenciat.

stats