Economia 08/05/2019

Foment demana una moratòria pel registre horari

La patronal va criticar la nova mesura que va aprovar el govern espanyol fa uns dos mesos, i consideren que perjudicarà petites i mitjanes empreses

Ara
2 min
Javier Ibars, director de relacions laborals i afers socials de Foment, ahir A la roda de premsa.

BarcelonaFoment del Treball va anunciar ahir que demanaria una moratòria en la implantació obligatòria del registre d’hores a les empreses, que ha d’entrar en vigor el 12 de maig, a l’espera de “més certesa jurídica”. La patronal va criticar la nova mesura que va aprovar el govern espanyol fa uns dos mesos, i consideren que perjudicarà petites i mitjanes empreses.

El director de relacions laborals i afers socials de Foment, Javier Ibars, va explicar que recentment es va reunir amb la patronal CEOE, amb representants del govern espanyol i de la Inspecció de Treball, entre d’altres, perquè les empreses que no tinguin a punt el sistema de control horari en les pròximes setmanes o mesos, però que demostrin que hi treballen, no siguin sancionades o “hi hagi una certa benevolència”. Això, segons el portaveu de Foment, és una prova que la mateixa administració reconeix que no té clara la manera d’aplicar la nova normativa i que s’ha fet d’una “manera precipitada”.

Ibars va assenyalar que la nova normativa causa “neguit” entre els empresaris i va afegir que hi ha casuístiques de cada lloc de treball, en especial les del sector de la nova economia, que per ara no fan viable la seva implantació. En aquest sentit, María Ángeles Tejada, directora de recursos humans de l’entitat, va comentar què s’hauria de buscar: “Treballar per objectius, que t’agradi la feina i que estigui ben retribuïda”, i va criticar la “rigidesa del nou sistema”. “No sembla que hagi de ser la millor fórmula, el control horari en la indústria hi ha sigut des de sempre”, va dir Tejada, que va insistir en el “cost suplementari” que suposarà la implantació d’aquest control i que moltes companyies no podran afrontar la despesa que els suposarà.

D’altra banda, Ibars i Tejada van presentar l’últim informe de Foment sobre el mercat de treball, que recull un “repunt” dels ERO a Catalunya, fins als 105 en el primer trimestre respecte als 89 del mateix període del 2018. Els dirigents de l’entitat, amb tot, creuen que es tancarà el 2019 amb la mateixa tendència a la baixa dels últims anys.

stats