Economia 01/06/2012

Lagarde diu que l'FMI no té cap pla de rescat per a l'Estat

La directora gerent del Fons Monetari Internacional desmenteix la informació apareguda a 'The Wall Street Journal' que apuntava un rescat de l'Estat per part de l'organisme internacional

Agències
2 min
Christine Lagarde i Soraya Sáenz de Santamaría abans de reunir-se a Washington.

BarcelonaLa directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha negat aquest dijous que la seva institució tingui un pla per donar assistència financera a l'Estat. Ho ha fet després de reunir-se a Washington amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que es quedarà als Estats Units uns quants dies més per participar diumenge a la reunió del Club Bildelberg. Aquest divendres serà substituïda a la roda de premsa posterior al consell de ministres per Cristóbal Montoro, que presentarà també un informe sobre l'execució pressupostària de les comunitats autònomes. El Consell no aprovarà encara el mecanisme de suport al deute de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Lagarde ha desmentit d'aquesta manera la informació apareguda a 'The Wall Street Journal' que apuntava un rescat de l'Estat i que va propiciar el viatge de la vicepresidenta espanyola als Estats Units. Sáenz de Santamaría ja havia negat que el seu govern hagi demanat ajuda al Fons Monetari Internacional, i Lagarde ho ha ratificat després de l'entrevista en un comunicat on ha assegurat que "no existeix cap pla" ni ha rebut "cap petició ni estan treballant en cap ajuda financera".

Després de la reunió, Sáenz de Santamaría s'ha entrevistat també a Washington amb el secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, amb qui ha coincidit a mostrar-se a favor que els bancs puguin acudir al fons de rescat europeu sense la intermediació dels estats. Segons ha explicat després de la reunió Sáenz de Santamaría, tots dos treballen "en la mateixa direcció per trobar una solució per als bancs".

Club Bildelberg

Sáenz de Santamaría seguirà als Estats Units encara uns dies més. Diumenge participarà a la reunió del Club Bildelberg, que tindrà lloc a la localitat de Chantilla, Virginia, per acordar l'estat de l'economia a gran escala i els programes d'austeritat i de creixement de les economies mundials.

stats