Economia 28/05/2019

França exigeix que la fusió entre Renault i Fiat no perjudiqui les seves fàbriques

El govern francès és accionista de la marca automobilística i vol garanties de futur

Efe
2 min
El president de Renault, Jean-Domique Senard.

ParísEl ministre d'Economia francès, Bruno Le Maire, ha plantejat al president de Renault, Jean-Dominique Senard, quatre garanties per tirar endavant les negociacions d'una fusió al 50% amb Fiat Chrysler (FCA), entre elles que l'acord es mantingui dins de l'aliança amb Nissan per garantir el futur de les fàbriques i els llocs de treball del grup a França.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Vull que aquest acord es faci en el marc de l'aliança", ha insistit Le Maire a l'emissora RTL, i ha subratllat que la col·laboració amb el Japó ha permès grans inversions tecnològiques. De fet, el ministre d'Economia ha recordat que la setmana passada es va reunir a París amb el seu homòleg japonès, Hiroshige Seko, amb l'objectiu de reforçar la unió entre els dos grups.

Una altra de les condicions imposades per Le Maire és que la fusió no suposi el tancament de cap de les fàbriques de França, el manteniment total de les ocupacions al seu territori, així com certes garanties sobre la representació de la direcció "perquè els interessos de França estiguin ben representats". El mateix govern francès és accionista del grup Renault.

La quarta i última és que aquest nou grup creat per la fusió de les dues firmes participi en la creació de bateries elèctriques europees, una proposta que, en paraules de Le Maire, podria crear milers de llocs de treball al continent, amb l'objectiu també de fabricar-les a Europa i no a la Xina o Corea del Sud. "Estaré molt atent a aquestes garanties", ha tancat.

Renault va anunciar dilluns que el seu consell d'administració estudia "amb interès" la proposta de fusió amb Fiat Chrysler, que els convertiria en el tercer grup mundial per volum de vendes i que ha generat dubtes sobre la seva associació amb Nissan. Senard ha arribat aquest dimarts al Japó per a una reunió periòdica sobre l'Aliança amb Nissan i Mitsubishi i per opinar sobre el que considera millor per a ella. "Debatré sobre el que és bo per a Renault i Nissan", ha declarat concisament el president del grup als periodistes poc després d'aterrar a l'aeroport de Tòquio.

stats