Economia 09/05/2017

Freixenet i Codorníu van rebre 5,6 milions d'ajudes públiques, segons 'Expansión'

Les dues principals cavistes catalanes van quedar-se el 62% de les ajudes del departament d'Agricultura per fomentar la venda de vi fora de la Unió Europea

Ara
1 min
Freixenet és el grup que va rebre més subvencions, més de 3,5 milions d'euros

BarcelonaEls dos grans grups familiars del cava, Freixenet i Codorníu, van rebre un total de 5,6 milions d'euros d'ajudes públiques durant el 2016. Aquesta xifra representa més de la meitat, concretament el 62%, dels més de nou milions d'ajudes que el departament d'Agricultura va repartir a 94 bodegues catalanes –a càrrec de fons europeus– per impulsar les vendes de vi a països tercers, és a dir, fora de la Unió Europea, segons publica avui el diari 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les ajudes, que es fan amb fons europeus, van des dels 1.000 euros fins als més de tres milions. Freixenet és el grup que més subvencions va rebre, amb un total de 3,55 milions d'euros, entre els diners que va rebre la matriu i algunes de les seves filials, segons apunta aquest mateix diari.

Codorníu –que actualment viu immers en un procés de regulació de plantilla i acomiadarà un centenar de treballadors– va ingressar dos milions més d'aquest fons d'ajudes, i en tercer lloc hi ha les bodegues Miguel Torres, que van rebre gairebé un milió més. Més enllà d'aquestes tres empreses, la resta d'ajudes es redueixen considerablement; Juvé i Camps, per exemple, va rebre 100.000 euros, la mateixa quantitat, pràcticament, que Vallformosa o Raventós i Blanc. Gramona i Parxet van rebre més de 70.000 euros.

Segons informa 'Expansión', les ajudes formen part d'un iniciativa conjunta pactada amb el govern espanyol i la Comissió Europea per fomentar l'externalització del vi i van a càrrec totalment dels fons europeus.

stats