Economia 16/04/2014

La nova fundació bancària La Caixa naixerà amb una dotació de 5.868 milions

L'entitat s'encarregarà de l'obra social després d'una reestructuració del grup per complir amb la nova Llei de Caixes i Fundacions Bancàries

Europa Press
1 min

BarcelonaLa nova fundació bancària La Caixa, que se centrarà en l'obra social, començarà amb una dotació fundacional de 5.868 milions d'euros. Aquesta xifra correspon als 23 milions d'accions de Criteria Caixa Holding, l'entitat a través de la qual La Caixa controlarà CaixaBank.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta nova fundació naixerà el proper mes de maig per tal de complir amb la Llei de Caixes i Fundacions Bancàries, aprovada el desembre passat, que obliga al model tradicional de caixes a mantenir la seva obra social a través de fundacions bancàries amb participació en entitats de crèdit.

Així doncs, La Caixa perdrà la seva condició d'entitat de crèdit i transferirà a Criteria la seva participació a CaixaBank, valorada en 9.713 milions. A banda, també segregarà altres actius, com ara crèdits concedits entre el mateix grup, per import de 972 milions. Així ho ha indicat l'informe de la consultoria independent KPMG, que ha de ser ratificat per l'Assemblea General Ordinària del Grup La Caixa.

D'aquesta manera, el valor net dels transferits de La Caixa a Criteria serà de 2.881 milions. Per assumir-los, Criteria haurà de dur a terme una ampliació de capital que suposarà emetre 10,89 milions d'accions noves.

Un cop finalitzat aquest procés, la Fundació Bancària La Caixa se centrarà en l'obra social amb un patrimoni net de 10.780 milions d'euros, segons dades de l'entitat.

stats