Economia 24/03/2016

Els fundadors de Series.ly busquen 2 M€ per exportar Tviso

Júlia Manresa
2 min
Oriol Solé, un dels fundadors de Tviso, Series.ly i Patatabrava.com.

Oriol Solé, Andreu Caritg i David Tardà són els fundadors del conegut i ja desaparegut portal de sèries i pel·lícules online Series.ly, que amb la reforma de la llei de propietat intel·lectual de finals del 2014 va veure com la seva activitat es convertia en il·legal a Espanya. Però lluny d’abandonar el sector dels continguts audiovisuals en línia, Solé, Caritg i Tardà, van veure venir el cop i van començar a preparar Tviso, un portal agregador de tots els continguts audiovisuals disponibles a internet i amb drets. Després de poc més d’un any de vida, Tviso ja té un milió d’usuaris registrats i els seus fundadors busquen dos milions d’euros de finançament per exportar el projecte a l’estranger. Amb aquest objectiu, estan en converses amb fons d’inversió de Barcelona i Madrid per captar els diners abans que s’acabi l’any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El salt al mercat anglosaxó

“Volem que aquesta plataforma sigui la nova manera de consumir televisió”, diu Solé. Per això assenyala que el seu pròxim mercat serà l’anglosaxó. “A Anglaterra hi ha molta cultura de consum de continguts audiovisuals i de pagament”, explica. A més, consolidar-se entre l’audiència britànica seria el pas previ necessari per mirar cap als Estats Units. Fins ara han aconseguit tancar acords amb plataformes com Vertele per fusionar els seus continguts i ara estan en negociacions amb grans distribuïdores i operadores de telefonia, que aquest any han apostat amb força per la tele de pagament.

A banda de Series.ly, aquests emprenedors també són els creadors del portal universitari Patatabrava.com, que ja té 14 anys de vida, i també van impulsar la start-up de repartiment a domiciliFood2u, creada el 2011 i adquirida l’abril passat per JustEat.

Patatabrava.com va ser una de les primeres xarxes socials de l’Estat, abans que Facebook; Series.ly, un dels primers portals per veure sèries i pel·lícules online, i Food2u, una de les primeres en repartiment a domicili. Tviso és un altre format sense precedents exitosos que funciona com una comunitat, fa recomanacions als seus usuaris i permet fer valoracions i comentaris. Per això, a més de la publicitat i de la comissió que la plataforma s’emportaria per cada usuari redirigit al portal web, també pot utilitzar la informació que obté sobre el comportament dels seus usuaris per predir tendències de mercat.

stats