Automoció
Economia 08/11/2021

Gas Gas invertirà 5,7 M€ en una nova fàbrica a Terrassa

La nova planta comportarà la creació de 40 llocs de treball

2 min
El conseller Torrent, la tinent d'alcalde Núria Marín, el director general de Gas Gas i altres directius observen la demostració d'un pilot.

BarcelonaL’empresa Gas Gas invertirà 5,7 milions d’euros en una nova planta de motocicletes a Terrassa, fet que suposarà la creació de 40 llocs de treball, tant en la fabricació com en el centre de recerca i desenvolupament (R+D) vinculat al desenvolupament de models de trial. Així ho han anunciat aquest matí el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, el director general de Gas Gas, César Rojo, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D’aquesta manera, el grup Pierer Mobility, integrat per KTM i Husqvarna Motorcycles & eBikes, a més de Gas Gas, reforça la seva presència a Catalunya amb la construcció d’una instal·lació de producció d’última generació. Aquesta serà la primera planta de fabricació europea situada fora d’Àustria com a filial al 100% del grup Pierer Mobility.

La històrica marca Gas Gas, líder històric en el segment del trial, va ser recuperada per KTM, del grup Pierer Mobility, després de comprar-la a Torrot Elèctric, que havia adquirit la unitat productiva en el concurs de creditors de la marca catalana. El primer producte de la nova planta serà la gamma completa de motocicletes de trial Gas Gas, amb una capacitat de fabricació de fins a 5.000 unitats anuals. L’inici de la producció està previst per al segon trimestre del 2022. La nova planta també acollirà les àrees de R+D, compres, atenció al client i motorsport.

Suport del Govern

La planta compta amb el suport del departament d'Empresa i Treball, que ha previst destinar fins a un màxim de 500.000 euros en ajuts directes a la inversió, a la contractació de personal i a les despeses operatives del primer any de funcionament de la nova activitat, d’acord amb els criteris de concurrència competitiva establerts en l’instrument de suport als projectes de reindustrialització.

A més a més, el departament ha acompanyat i donat suport a l’empresa en les diferents gestions amb l’Ajuntament de Terrassa per tramitar els permisos d’obres i la llicència ambiental, i amb l’Agència de Residus de Catalunya per a la descontaminació del sòl.

El conseller Roger Torrent ha destacat que aquesta inversió exemplifica la voluntat del Govern "d’atraure inversions per reindustrialitzar el país amb projectes sostenibles que generen llocs de treball estables". Torrent ha afirmat que el projecte arriba a un "sector estratègic" per l'aposta per la mobilitat verda, i ha agraït a l'empresa una inversió que "genera ocupació de qualitat i reforça i consolida el teixit de proveïdors del sector de la motocicleta a Catalunya".

stats