Economia 12/05/2017

Gas Natural guanya 298 milions el primer trimestre, un 9,4% menys que l'any passat

La companyia argumenta que l'evolució dels resultats a Espanya es va veure condicionada per factors climatològics i menys producció hidràulica

Agències
1 min
Gas Natural reclama a l’Estat la reforma del mercat elèctric

BarcelonaLa multinacional energètica Gas Natural Fenosa va guanyar 298 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, fet que suposa un 9,4% menys que el mateix període del 2016. En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia que presideix Isidre Fainé ha recordat que els tres primers mesos d'aquest any ja no va consolidar els resultats d'Electricaribe, la seva filial colombiana, de manera que, a efectes comparatius, el resultat fins al març hauria caigut una mica menys, un 8,3%.

L'energètica ha precisat que el seu benefici brut d'explotació (ebitda) va arribar als 1.104 milions d'euros el primer trimestre, fet que suposa un 9,2% menys (5,3% menys, sense considerar Electricaribe). La companyia també ha explicat que el descens pel negoci d'electricitat a Espanya es va veure "condicionat" per factors climatològics, fet que va fer que la producció hidràulica de la multinacional es contragués un 75%.

Per negocis, la distribució de gas va aportar el 37,3% del benefici operatiu; l'elèctrica, un 24,5%; l'activitat de gas, un 21%, i l'elèctrica, el 17,8% restant. El negoci internacional va suposar el 50,1% del benefici brut d'explotació, un 3,6% més, mentre que el nacional va aportar el 49,9% restant.

Les inversions netes fins al març van sumar 321 milions d'euros, un 24,9% més, i es van centrar principalment a l'estranger (62,8%), mentre que la multinacional va continuar reduint el seu endeutament, fins als 15.464 milions, i la ràtio es situar en el 44,4% el primer trimestre, enfront del 45,9% del mateix període de l'any anterior.

stats