Economia 01/12/2015

La Generalitat porta l'Estat al Suprem per la intervenció de les seves finances

Mas-Colell alerta que, amb les noves condicions fixades per Montoro, Catalunya només rebrà aquest mes un 10% dels 3.000 milions que deu a farmàcies i altres proveïdors

àlex Font Manté
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern d'avui / ACN

BarcelonaLa Generalitat ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem per la intervenció de les seves finances en considerar que Catalunya està rebent un tracte discriminatori. Així ho ha anunciat avui el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell: "La discriminació serà l'eix central del contenciós", ha dit Mas-Colell en roda de premsa. I s'ha preguntat: "Els catalans som ciutadans de segona perquè no votem com cal?".

A Catalunya li pertoquen 3.034 milions d'euros corresponents al FLA extraordinari i, segons ha alertat el conseller, les condicions fixades pel ministeri d'Hisenda estableixen que aquests diners es cobrin de forma repartida durant els propers 10 mesos. Això significaria, per tant, que aquest desembre només es cobraria un 10% d'aquests 3.034 milions. La resta de diners (uns 2.700 milions) quedarien pendents de pagament. És a dir, que les farmàcies i altres proveïdors del Govern haurien d'esperar encara més temps per poder cobrar. "Les conseqüències d'aquesta periodificació serien molt greus", ha protestat Mas-Colell. Una periodificació que, ha insistit, només s'aplicarà a Catalunya.

"La periodificació és una discriminació brutal", ha afegit el conseller. "Reclamem que els diners arribin abans del 30 de desembre del 2015. Si no, cada dia direm i repetirem que aquests diners que corresponen a Catalunya encara no han arribat".

"Deixi's d'excuses de mal pagador", ha dit Mas-Colell dirigint-se a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui ha retret les "polítiques d'humiliació constant". "Somriguin tant com vulguin, però paguin –ha afegit–. Les seves actituds amb el govern elegit democràticament no fan més que reforçar el nostre convenciment que prenent les nostres pròpies decisions podrem fer un país alineat amb els millors estàndards".

stats