Economia 04/05/2014

La Generalitat pressiona per evitar el judici de Panrico i avisa que hi ha en joc el futur de la fàbrica

El departament d'Empresa insisteix al comitè que convoqui un referèndum amb l'última oferta de l'empresa (que implicaria desconvocar la vaga) i que s'eviti el judici d'aquest dimarts

E.f.
2 min
UNA DE LES JOIES DEL GRUP CATALÀ, A SANTA PERPÈTUA 
 Un camió de repartiment de Panrico a la planta del grup català a Santa Perpètua de Mogoda. És una de les vuit factories  de la companyia (sis a Espanya i dues a Portugal), que des de divendres està dirigida per l'advocat i economista  de Harvard Carlos Gila, especialista en reestructuracions d'empreses.

BarcelonaEl Govern avisa que està a punt de llançar la tovallola amb el conflicte de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda. Si la "judicialització del conflicte" continua i s'arriba a celebrar el judici aquest dimarts, ha dit el departament d'Empresa i Ocupació, la mediació que manté la Generalitat "es donarà per frustrada".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El departament s'ha mostrat crític des del principi a fer que la decisió sobre el futur de la planta de Donuts catalana, que fa més de sis mesos que està en vaga indefinida, es deixi en mans d'un jutge.

El Govern creu que les accions judicials creuades (ja que el comitè d'empresa de Santa Perpètua també ha estat denunciat per danys per part de l'empresa) "posen en perill la continuïtat de l'activitat productiva" i més de 700 llocs de treball directes i indirectes.

El president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, ha assegurat en declaracions a Europa Press que la plantilla afronta amb optimisme el judici que està previst per a aquest dimarts a l'Audiència Nacional i que neix dels recursos d'impugnació que CCOO i la CGT van presentar en l'ERO de Panrico per haver acomiadat 745 treballadors a tot Espanya.

La Generalitat aposta per evitar la via judicial i durant la mediació de les últimes setmanes ha insistit al comitè que convoqui un referèndum en què els treballadors de Santa Perpètua votin individualment una proposta d'acord a què va arribar amb Panrico per rebaixar els acomiadaments entre altres mesures per tancar el conflicte.

El comitè defensa que l'assemblea de la fàbrica que manté la vaga ja va rebutjar aquesta proposta fa setmanes perquè la considerava inadmissible.

En canvi, el Govern critica que "no entén que es privi els treballadors de Panrico de poder-se expressar lliurement davant d'una urna sobre una proposta de la mediació laboral a petició de les parts". La proposta, ha afegit, implicava menys acomiadaments, retirada de les accions judicials, desconvocatòria de la vaga i altres mesures que la direcció de Panrico havia acceptat.

Tant CCOO com la UGT estan a favor de fer el referèndum, però el comitè de vaga s'hi oposa, i es desmarca així de la federació de CCOO, que és el sindicat majoritari a la fàbrica.

El Govern ha insistit en un comunicat que "cadascuna de les parts en conflicte haurà d'assumir, si és el cas, les responsabilitats derivades de les seves actuacions". Ha assegurat que viu amb "molta preocupació" el desenllaç del conflicte.

stats