Laboral
Economia 05/10/2022

La Generalitat proposa als sindicats un permís recuperable per a les regles doloroses

L'administració catalana en planteja un altre de tres dies i remunerat per als casos de dol perinatal

1 min
Laura Vilagrà aquest dijous

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya ha convocat demà els sindicats dels treballadors públics en una reunió per plantejar-los dos nous permisos per als funcionaris. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ARA, el Govern pretén posar en marxa un permís recuperable de vuit hores per a qui pateixi regles doloroses. És a dir, que podrà sortir de la feina si es troba malament a causa de la menstruació, però haurà de compensar aquestes hores de permís en els següents quatre mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, l'administració catalana també pretén aprovar un permís d'absència remunerat de tres dies hàbils per al dol perinatal, que seria aplicable per a tots dos progenitors en cas que l'embarassada perdi el fill a partir de la sisena setmana de gestació. Fonts sindicals han explicat que també proposaran que aquest permís es pugui estendre a treballadors públics que necessitin acompanyar un familiar monoparental durant aquest procés de pèrdua.

A la reunió de demà al Palau de la Generalitat hi assistiran els tres sindicats que formen part de la Mesa de la Funció Pública: la UGT, CCOO i la IAC. La negociació la portaran tant la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, de qui pengen les condicions dels funcionaris catalans, com la de Feminismes, Tània Verge. Fonts del Govern confirmen que l'objectiu és aconseguir tancar un acord demà mateix i explicar-ne tots els detalls en una roda de premsa.

stats