ECONOMIA
Economia 17/04/2011

Economia aclareix que, de moment, no tocarà els impostos als més rics

El conseller Mas-Colell ha anunciat aquest diumenge que rebaixarà l'IRPF als que cobrin més de 120.000 euros a l'any. En un comunicat, el Departament aclareix que no hi haurà canvis "mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana". El PSC, ICV i ERC han criticat que l'executiu anunciï retallades a la sanitat i l'educació i que al mateix temps vulgui abaixar els impostos als més rics

Redacció
2 min

BarcelonaDesprés de les crítiques que ha aixecat la mesura entre l'oposició, la conselleria d'Economia i Coneixement ha aclarit aquest diumenge al vespre que no es tocaran els impostos a les rendes més altes "mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avançat en una entrevista a Europa Press que el Govern abaixarà l'IRPF a les rendes més altes i estudiarà la supressió de l'impost de donacions abans que acabi la legislatura. La primera mesura beneficiaria els treballadors que cobrin més de 120.000 euros anuals, uns 50.000 catalans. L'objectiu és evitar que aquestes persones, principalment directius i executius, marxin a Madrid per qüestions fiscals. Pel conseller és una mesura de "sentit comú". Pel que fa a la supressió de l'impost de donacions, Mas-Colell ha explicat que "forma part del programa electoral de CiU". El conseller ja ha suprimit l'impost de successions per als parents de primer i segon grau.

Aquest vespre, en un comunicat, la conselleria d'Economia i Coneixement ha matisat les paraules de Mas-Colell i ha negat "rotundament tenir cap pla ni intenció de reduir cap impost, més enllà de la ja anunciada reforma de l'impost de successions, mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana". "La conselleria ho precisa perquè no es puguin fer males interpretacions, ni extreure de context les paraules del conseller Mas-Colell", afegeix la nota.

Crítiques de les forces d'esquerra

Tant el PSC com ICV ja han criticat l'anunci del conseller Mas-Colell de reduir els impostos a les rendes més altes. Pel portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, no té cap lògica que el Govern anunciï retallades en educació i sanitat i al mateix temps plantegi una reducció de l'IRPF als que més cobren. "La mesura és bastant improcedent i respon a una improvisació o a una especulació intel·lectual del conseller Mas-Colell", ha dit Nadal en declaracions a Catalunya Informació. En el mateix sentit s'ha posicionat aquest diumenge a la tarda l'ecosocialista Joan Herrera, que ha afegit que aquest "és un govern molt descarat". Des d'Esquerra Republicana, Joan Ridao, ha dit que amb aquest anunci ja ha quedat clar "quina és la política business friendly d'aquest Govern", que "consisteix a rebaixar els impostos als que més en tenen".

stats