Economia 09/06/2016

La Generalitat tornarà als funcionaris la paga extra del 2012 en tres anys

El Govern dóna compliment a la resolució del Parlament

Xavier Grau
1 min
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en la roda de premsa de presentació del dispositiu electoral per al 27-S. / ACN

BarcelonaLa Generalitat tornarà en tres anys als seus empleats públics el 75% de la paga extra del 2012 que encara els deu, i aquest any en cobraran el 20%, segons un acord aconseguit en el marc de la Taula de la Funció Pública, segons han informat fonts sindical.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest acord el Govern donarà compliment a la resolució que va aprovar el Parlament per unanimitat al gener, i a la sentència del Suprem que obliga a reintegrar la part meritada de la paga als funcionaris.

L'acord l'ha confirmat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, aquest dijous en unes declaracions al Parlament. Segons aquesta entesa, els funcionaris de la Generalitat rebran aquest any, i com a màxim al novembre, un 20% de l'esmentada paga extra.

L'acord amb els sindicats a la Taula de Funció Pública també contempla que el 2017 els empleats de la Generalitat rebran un altre 35% de la paga, mentre que el 2018 acabaran de rebre el 20% restant.

A més, s'ha acordat deixar sense efecte la retallada del 5% del salari que va afectar alguns funcionaris el 2012 i recuperar els dies de festa addicionals que s'havien perdut. A més, s'ha pactat seguir treballant per fixar un calendari per recuperar les pagues del 2013 i el 2014.

stats