Automoció
Economia 03/12/2021

Goodman entra a la cursa per Nissan amb una proposta que crearia 3.200 llocs de feina

La immobiliària planteja una proposta logística amb 550 milions d'inversió

2 min
Els treballadors de Nissan s'han manifestat aquest dimecres a la Zona Franca.

BarcelonaLa immobiliària australiana Goodman, especialitzada en el sector logístic, ha entrat en la cursa de la reindustrialització de Nissan. Mentre les administracions esperen la resposta de Great Wall Motors (GWM) a la contraproposta que li van fer, la companyia ha fet una proposta que comportaria una inversió de 550 milions d'euros i la creació de 3.200 llocs de feina, segons han confirmat fonts de la companyia.

Dimecres, a la reunió de la taula de reindustrialització de Nissan, ja es va posar sobre la taula aquesta proposta. No obstant això, es va decidir fer un últim intent amb GWM i activar el pla B, el del hub d'electromobilitat que lidera QEV Technologies. Els sindicats de Nissan encara confien en una resposta positiva de GWM, però, en cas contrari, són més favorables al hub d'electromobilitat que a la proposta logística, ja que aposten per l'ocupació industrial, de més qualitat que la logística.

Espais flexibles

Per a la Zona Franca, el pla de Goodman preveu instal·lacions logístiques, de distribució urbana, per a la indústria i "el desenvolupament d'espais flexibles, així com centres de dades que reforçaran la posició de Barcelona com a ciutat de referència en l'àmbit de la indústria 4.0", ha explicat l'empresa en un comunicat.

A més, l'oferta no es limita a la planta de la Zona Franca: a la de Montcada i Reixac aposta per una solució global que integri la indústria amb la logística de distribució urbana, "complint els estàndards més alts de qualitat i sostenibilitat". El gerent de Goodman a Espanya, Ignacio García Cuenca, ha assenyalat que la proposta té en compte necessitats actuals i futures, com ara l'increment de la població en els pròxims anys. Per això, l'empresa ha ideat una "regeneració completa de l'emplaçament", atès que "a mesura que creix la població de la ciutat, també ho fan les necessitats dels seus ciutadans".

Així, proposa obrir nous espais públics per a ús de tots els ciutadans, noves zones verdes, que inclouen un hort urbà ecològic, i una gran part del terreny estaria destinada a serveis, com ara restaurants, instal·lacions esportives i zones d'oci. "El projecte suposarà la creació d'alguna cosa més que edificis", ha dit García, que ha afegit que els immobles que es desenvolupin seran "flexibles" per acollir la tecnologia futura i promoure "la salut i el benestar de les persones que hi treballin", alhora que incorporaran "mesures sostenibles per reduir-ne l'impacte mediambiental".

stats