Empresa catalana
Economia 18/09/2023

GoodNews preveu arribar a les 60 'coffe shops' a Europa a finals del 2024

La companyia llança un 'crowdfunding' obert a tots els seus clients

1 min
Un quiosc de GoodNews

BarcelonaGoodNews, la cadena catalana de cafeteries fundada per Jan Barthe Cuatrecasas i que ja triomfa en diverses ciutats de l'Estat com Barcelona o Madrid, preveu arribar a les 60 botigues físiques arreu d'Europa abans d'acabar el 2024 i a les 100 el 2025. De moment, segons explica Cuatrecasas a l'ARA, tenen "30 GoodNews a Barcelona, Madrid i París, i la idea és acabar l'any amb 40". Alhora, el febrer del 2024 obriran per primer cop a Amsterdam.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per assolir aquestes xifres, ara GoodNews ha optat per llançar a partir d'aquest dilluns un micromecenatge "obert a tota la comunitat", amb un tiquet mínim de 20 euros i que tindrà com a objectiu "oferir a la comunitat de clients la possibilitat de convertir-se en inversors". Segons Cuatrecasas, "no es busca tant arribar a una quantitat concreta de diners, perquè ja es va tancar una ronda d'inversió fa pocs mesos, sinó implicar el client i crear comunitat", assegura el fundador. 

L'operació es vehicularà a través de Crowdcube i la companyia ha establert quatre recompenses diferents segons la inversió: des de 20 €, 500 €, 1.000 € i més de 1.000 €. D'aquesta manera, les Investors Cards oferiran un descompte significatiu durant un temps determinat en la compra de cafès de qualsevol punt de venda de la companyia per als inversors.

Des de la seva fundació el 2020, la companyia ha crescut exponencialment i aquest any tancarà amb més de 6 milions facturats, un 215% més que l'any anterior, i compten amb 130 treballadors. Alhora, ara han tancat una col·laboració amb Nude Project, una empresa emergent de roba esportiva, amb la qual crearan sinergies i espais compartits. 

stats