Economia 12/07/2019

Google reconeix que els seus equips escolten les teves converses amb l'assistent virtual

Experts de la companyia transcriuen algunes interaccions "per millorar el rendiment" de l'aparell

Agències
1 min
Imatge d'un dispositiu de l'assistent virtual Google Home.

BarcelonaGoogle ha reconegut que utilitza experts que transcriuen algunes de les converses que els usuaris mantenen amb els seus dispositius, de manera que no són privades. En concret, Google ha admès que escolten i transcriuen un 0,2% d'aquestes converses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia nord-americana ho ha reconegut arran de la filtració, a Holanda, d'un conjunt d'enregistraments d'àudio confidencials. Segons Google, aquestes escoltes es fan per millorar el rendiment d'aparells com Home, l'assistent virtual de la companyia.

El mitjà belga VRT News ha informat d'aquesta descoberta i, a més, ha alertat que els revisors de Google podien sentir les converses i els sorolls de fons dels usuaris de l'assistent i dels seus altaveus intel·ligents Home, incloent-hi informació personal com noms i adreces, i també que aquestes converses eren gravades i emmagatzemades.

Ara, en un comunicat, Google ha admès que un dels seus experts revisors ha violat les polítiques de la companyia i ha filtrat dades confidencials d'àudios en neerlandès.

El 'product manager' del cercador de Google, David Monsees, ha assegurat que els seus equips estan investigant els fets i que prendran mesures. "Estem duent a terme una revisió completa de les mesures de seguretat per evitar que tornin a produir-se conductes negatives com aquesta", segons Monsees.

Google ha explicat també el funcionament de la seva tecnologia de reconeixement de parla, a través d'experts en llenguatge que "revisen i transcriuen un petit nombre de comandaments" per millorar el funcionament de l'assistent en els diferents idiomes en què està disponible.

A més, l'empresa assegura que s'instrueix les persones que revisen els àudios perquè "no transcriguin converses de fons o altres sons, i que només transcriguin les mostres d'àudio que s'adrecen a Google".

stats