Economia 03/07/2014

El Govern pagarà fins a 1.600 euros per aturat que col·loquin les agències privades

El SOC comptarà amb 3,5 milions per cedir a empreses privades la reinserció de treballadors de col·lectius com els joves, aturats de llarga durada o majors de 45 anys

Elena Freixa
2 min
TEMPORALITAT El mercat de treball reflecteix el canvi de les regles de joc i és cada vegada més inestable després de la reforma laboral. Amb tant atur, la temporalitat és el peatge que paguen els que aconsegueixen trobar una feina.

BarcelonaEl Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) comença la subcontractació a empreses privades que s'encarregaran de recol·locar aturats. El Govern pagarà a aquestes agències privades entre 725 euros i 1.600 euros com a màxim per cada aturat a qui trobin una feina d'almenys sis mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Generalitat ha aprovat aquest dijous una ordre per començar a concedir les subvencions. Els fons provindran de l'Estat i superaran els 3,5 milions d'euros per atendre uns 10.000 aturats, segons els càlculs del departament d'Empresa i Ocupació.

Els programes de col·locació se centraran en col·lectius com els joves menors de 25 anys que portin més d'un any sense feina, els majors de 45 anys que constin com a aturats durant un mínim de 6 mesos i els treballadors d'entre 30 i 45 anys amb 18 mesos o més inscrits com a aturats. També hi haurà programes per recol·locar discapacitats al mercat laboral.

Les quantitats que oferiran els serveis públics als seus futurs socis privats van dels 725 euros com a mínim en els casos en què s'aconsegueixi un contracte d'entre 6 i 12 mesos a un aturat major de 45 anys fins als 1.600 euros en cas que el recol·locat sigui un discapacitat.

Si el treballador a qui es recol·loca és menor de 25 anys o del grup comprès entre els 30 i els 45 anys, l'import que rebria l'empresa privada serà de 900 euros sempre que el contracte sigui per un mínim de mig any.

En el cas dels majors de 45 anys amb més de 6 mesos a l'atur, les agències rebran 900 euros si el contracte que aconsegueix el treballador supera els 12 mesos.

Una entrevista inicial per part d'un tècnic especialista que faci una diagnosi laboral estarà remunerada amb 40 euros només en els casos en què l'entrevistat sigui un jove menor de 25 anys. Si el treballador té alguna discapacitat, l'agència privada rebrà 80 euros per cada entrevista i diagnosi que faci.

stats