Economia 30/04/2019

El Govern no modificarà "ni una coma" del decret per al retorn de les pagues extres

L'executiu espanyol ha enviat un requeriment per negociar-lo, previ a portar-lo al TC

Europa Press
1 min
Jordi Puigneró és el conseller de Polítiques digitals i Administració pública

BarcelonaEl conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que no es modificarà "ni una coma" del decret llei que regula una part del retorn de les pagues extres i l'augment salarial dels funcionaris de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho ha dit aquest dimarts en una compareixença parlamentària per retre comptes de la reunió del mes d'octubre passat amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública del Govern, Meritxell Batet.

El conseller ha criticat que, des d'aquesta trobada, l'executiu central hagi enviat un requeriment per obrir un procediment de negociació sobre el decret llei 3/2019, que establia el retorn del 10% de la paga extra del 2013 aquest any i un augment salarial del 2,25%.

Puigneró ha defensat que el Govern és responsable i no posarà "en crisi" el retorn de les pagues ni l'augment salarial acordat amb els sindicats i aprovat pel Parlament, per la qual cosa negociarà amb l'Estat. "Ens asseurem a la taula de negociació" amb el govern espanyol per evitar que la norma acabi al Tribunal Constitucional, ha asseverat Puigneró.

El conseller ha retret a Batet que digui que vol obrir un diàleg amb el Govern amb aquest procediment i ha considerat que amb aquest tràmit sembla que l'executiu central vulgui modificar algun detall de la norma.

stats