Economia 30/04/2019

El Govern no modificarà "ni una coma" del decret per al retorn de les pagues extres

L'executiu espanyol ha enviat un requeriment per negociar-lo, previ a portar-lo al TC

Europa Press
1 min
Jordi Puigneró és el conseller de Polítiques digitals i Administració pública

BarcelonaEl conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que no es modificarà "ni una coma" del decret llei que regula una part del retorn de les pagues extres i l'augment salarial dels funcionaris de Catalunya.

Ho ha dit aquest dimarts en una compareixença parlamentària per retre comptes de la reunió del mes d'octubre passat amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública del Govern, Meritxell Batet.

El conseller ha criticat que, des d'aquesta trobada, l'executiu central hagi enviat un requeriment per obrir un procediment de negociació sobre el decret llei 3/2019, que establia el retorn del 10% de la paga extra del 2013 aquest any i un augment salarial del 2,25%.

Puigneró ha defensat que el Govern és responsable i no posarà "en crisi" el retorn de les pagues ni l'augment salarial acordat amb els sindicats i aprovat pel Parlament, per la qual cosa negociarà amb l'Estat. "Ens asseurem a la taula de negociació" amb el govern espanyol per evitar que la norma acabi al Tribunal Constitucional, ha asseverat Puigneró.

El conseller ha retret a Batet que digui que vol obrir un diàleg amb el Govern amb aquest procediment i ha considerat que amb aquest tràmit sembla que l'executiu central vulgui modificar algun detall de la norma.

stats