Economia 15/11/2012

El govern espanyol diu que l'economia tornarà a créixer en la segona meitat del 2013

El secretari d'estat d'Economia confia també que el 2012 acabarà millor del que es preveu, és a dir, que la davallada del PIB serà inferior a l'1,5% previst

Efe
1 min

MadridEl secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha assegurat que l'economia espanyola tornarà a créixer en la segona meitat del 2013 i ha insistit que hi ha "signes positius" que demostren la fortalesa d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Jiménez Latorre ha dit que la caiguda del PIB de l'1,5% prevista per a finals del 2012 "serà menys negativa". Tampoc ha concretat si el creixement arribarà el tercer trimestre del 2013 o el quart.

"Pensem que acabarem l'any menys malament del que hem anunciat, malgrat que les nostres previsions són conservadores", ha dit.

El secretari d'estat d'Economia ha valorat la moderació del descens del PIB en el tercer trimestre de l'any, d'un 0,3% respecte de l'anterior, la millora important en les exportacions de béns i serveis i la competitivitat de les empreses.

A més, ha afegit que per primera vegada s'ha aconseguit una capacitat de finançament davant l'exterior que dóna més autonomia a Espanya.

stats