Economia 22/06/2012

Ocultar béns a l'estranger comportarà multes a partir de 10.000 euros

La llei contra el frau fiscal estipula que no declarar guanys a fora no prescriurà. El projecte que ha aprovat el govern espanyol limita a 2.500 euros els pagaments en efectiu

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres el projecte de llei contra el frau fiscal, que endureix les sancions en casos d'ocultació de béns i guanys a l'estranger. La multa mínima serà de 10.000 euros i s'incrementarà en trams de 5.000 euros per cada bé irregular que es detecti.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sánchez de Santamaría, que ha explicat el detall del projecte, ha dit que aquest tipus de frau fiscal no prescriurà mai i que s'imputarà a l'exercici en què Hisenda el detecti.

El text també confirma que no es podran fer a Espanya pagaments en efectiu per un import superior als 2.500 euros en els intercanvis comercials. El límit serà de 15.000 euros en els casos que el pagador sigui un estranger no resident a Espanya.

Si el pagament es fa entre dos particulars, tots dos quedaran exempts d'aquestes limitacions de la llei, ha afegit.

En cas d'incompliment, tant el que paga com el que cobra es consideraran "responsables solidaris" i hauran d'enfrontar-se a la sanció. Si un dels dos denuncia, quedarà lliure de multa.

stats