Laboral
Economia 07/06/2023

El Govern indemnitzarà amb 90 euros els afectats per les oposicions

La compensació pot augmentar per als aspirants que acreditin danys patrimonials

2 min
Oposicions

BarcelonaEl Govern compensarà amb 90 euros els afectats pel caos a les oposicions d'estabilització de la Generalitat del 29 d'abril passat. L'executiu va decidir deixar aquelles proves sense efecte després d'acreditar les múltiples incidències alertades per sindicats i aspirants, i que van suposar el cessament de la directora de Funció Pública, Marta Martorell, així com una nova convocatòria per realitzar els exàmens els dies 1 i 8 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho ha comunicat la direcció de Funció Pública als sindicats aquest dimecres en una reunió ordinària de seguiment del procés d'estabilització, segon ha avançat El Periódico. Per al càlcul de la indemnització s'han pres com a referència els 70 euros que s'abonen als membres d'una mesa electoral, amb un afegit de 20 euros de dieta. Es tracta d'una quantitat única per a totes les persones convocades que podrà ser superior per a aquells aspirants que acreditin danys patrimonials.

Les irregularitats durant les proves, la majoria de les quals estan relacionades amb retards, espais habilitats inadequats, manca de vigilància i ús de dispositius electrònics, van portar la Generalitat a rescindir el contracte a Cegos, l'empresa a qui s'havia subcontractat la logística de les oposicions. En total, l'administració va rebre 4.136 formularis amb més de 13.000 incidències reportades per les persones aspirants.

Aquesta decisió va obrir un conflicte entre la Generalitat i Cegos, amb intercanvi d'acusacions sobre qui era responsable del caos de les oposicions. L'administració tenia la responsabilitat d'elaborar el material de les proves, distribuir els alumnes i buscar els espais, i l'empresa imprimir els exàmens, distribuir els materials, vigilar les aules i corregir les respostes.

A les proves d'aquell dissabte d'abril hi estaven convocats més de 13.500 interins per a un total de 1.825 places de funcionari, dels quals es calcula que 12.965 es van veure afectats pels problemes. Ara, el dia 1 de juliol estan cridats a fer les proves 3.695 interins –els aspirants a agents rurals, advocacia, execució penal i personal laboral– i el 8 de juliol els altres 9.886 –els aspirants a cossos de personal funcionari.

La indemnització es publicarà aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'abonarà després de l'estiu. Els beneficiaris que van pagar les taxes per presentar-se a les proves la rebran automàticament, mentre que la resta hauran de facilitar un número de compte.

stats