Laboral
Economia 12/05/2023

El Govern inicia la resolució del contracte amb l'empresa que va organitzar les oposicions

L'executiu atribueix les "greus incidències" a Cegos, que continua corregint els exàmens

2 min
Oposicions

BarcelonaEl caos de les oposicions a funcionari fa un pas més cap al conflicte. El Govern ha iniciat el procediment per resoldre el contracte amb Cegos, l'empresa que s'havia subcontractat per organitzar les proves, després d'acreditar greus incidències "atribuïbles a errors de l'empresa i a l’incompliment de les funcions de logística i vigilància que tenia encarregades".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així l'hi ha comunicat després de recollir 4.136 formularis que recopilen més de 13.000 incidències reportades per les persones aspirants, la majoria de les quals relacionades amb retards en l'inici de les proves, espais habilitats inadequats, manca de vigilància i ús de dispositius electrònics. L'executiu defensa que aquests "incompliments" han causat greus perjudicis a l'administració i a les persones aspirants i han afectat "greument" les garanties de preservació dels principis de mèrit, capacitat i igualtat en l'accés a la funció pública. Segons l'executiu, es va detectar algun problema en el 99,7% dels processos que estaven convocats. Així, es calcula que 12.965 aspirants es van veure afectats pels problemes.

La direcció general de Funció Pública va emetre aquest dijous un informe jurídic que conclou que aquestes irregularitats són "greus i generalitzades" i que, per tant, cal deixar sense efectes les proves i tornar-les a fer amb garanties. Sobre la taula hi ha la reclamació d'un milió d'euros d'indemnització a Cegos per part de la Generalitat, com va explicar la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, divendres passat al Parlament, en una compareixença per donar explicacions sobre el caos dels exàmens.

Fonts de Cegos consultades per l'ARA expliquen que, tot i rebre aquesta comunicació oficial de la Generalitat, continuen amb el procés de correcció dels exàmens, com estipulava el contracte. La companyia ja va defensar que si el dia de les proves va haver-hi incidències és perquè va ser el Govern qui no va complir amb la seva part del tracte.

Les proves, sense efecte

Les proves del concurs d'estabilització celebrades el dissabte 29 d'abril, a les quals inicialment estaven convocades més de 13.851 persones per a un total de 1.825 places, han quedat oficialment sense efecte. La direcció general de Funció Pública ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) una resolució que retorna aquest procés selectiu a la situació anterior al 29 d’abril.

La resolució també estableix formalment les dates per repetir les proves, els dies 1 i 8 de juliol d’enguany, i que ja va avançar el Govern la setmana passada: el primer dia estaran cridats a fer les proves 3.695 interins –els aspirants a agents rurals, advocacia, execució penal i personal laboral– i el 8 de juliol els altres 9.886 –els aspirants a cossos de personal funcionari.

stats