Economia 24/01/2015

El Govern pagarà part de la paga extra de desembre de 2012 als treballadors públics

Els funcionaris cobraran aquest 2015 les dues pagues extres i el personal interí recuperarà la totalitat del sou i la jornada

Europa Press
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquest dissabte / XAVIER LOZANO / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i consellera de Governança, Joana Ortega, ha anunciat aquest divendres que abonarà als treballadors públics els 44 dies de la paga extra de desembre de 2012 que va suprimir el govern de Mariano Rajoy. Aquest pagament correspon als dies que van transcórrer des que es va començar a generar la paga de desembre fins a l'aprovació del Real Decret del govern per eliminar-la.

Ortega ha precisat que la mesura inclou a tot el personal de la Generalitat i el seu sector públic, incloent-hi el personal de les universitats i el de l'administració de Justícia. Dilluns començaran les negociacions amb els sindicats per pactar com i quan fer efectiu el pagament.

Fonts sindicals han detallat que els diners per pagar la paga provenen del govern central, que els reparteix entre les comunitats, que decideixen si abonar-los o no. El Govern s'ha compromès igualment a fer aquest pagament en cas de no rebre aquests diners.

Ortega també ha constatat que els treballadors públics cobraran aquest 2015 les dues pagues extres i el personal interí recuperarà la totalitat del sou i la jornada, una mesura amb un impacte de 600 milions d'euros i que implica que el pressupost de la Conselleria augmentaria un 1,3% fins els 240 milions.

stats