Economia 09/07/2015

El Govern presentarà els propers dies el recurs al Suprem per ATLL

El conseller Santi Vila confia que no caldrà repetir el concurs perquè les coses "s'han fet raonablement bé"

Ara
2 min
FONT D’INGRESSOS 
 La privatització suposava 995 milions per a la Generalitat  en plena crisi.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que la Generalitat presentarà "els propers dies" un recurs al Tribunal Suprem (TS) contra la sentència del TSJC que va anul·lar la privatització d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), la més important mai feta pel Govern. Els serveis jurídics de la Generalitat, ha dit el conseller a TV3, estan acabant de treballar en el recurs de cassació.

Vila ha evitat fer prediccions sobre possibles escenaris si el Suprem tomba també la privatització. "No podem especular amb què passarà però les coses es van fer raonablement bé i no hi ha errors substancials", ha defensat.

El TSJC va anul·lar el concurs fet per la Generalitat en considerar que es van vulnerar els principis de “publicitat, concurrència i igualtat”, però Vila ha dit que el text va donar la raó al Govern en tot el que està en litigi entre les dues empreses que pugnen per ATLL, Acciona, que va ser l'escollida en el concurs, i Agbar, que va recórrer als tribunals el desenllaç.

"El tribunal va detectar un fet que no estava bé, però que curiosament cap de les dues empreses havia vist com un factor problemàtic o que les perjudiqués", ha afegit el conseller.

Malgrat tot, ha dit que el conflicte "agre" entre totes dues companyies es pot entendre perquè hi havia en joc un contracte de 1.000 milions per gestionar l'empresa ATLL durant 50 anys

Ha descartat que la Generalitat es plantegi tornar a mans públiques la gestió d'ATLL: "Aquest Govern no s'ho planteja perquè s'està prestant un bon servei a un preu òptim per a la ciutadania".

Vila ha reconegut que haver de repetir el concurs generaria "problemes de tresoreria" i seria un cop per a la hisenda de Catalunya.

stats