Els guanyadors: les empreses que venen sistemes de control horari

Woffu, una empresa amb seu a Barcelona, assegura que han incrementat un 20% la plantilla

Enmig de les crítiques i l’enrenou que ha provocat l’obligatorietat de registrar l’horari laboral, hi ha un sector que aplaudeix la normativa: les companyies que ofereixen sistemes de gestió perquè els treballadors puguin fitxar. Comercialitzen tot tipus de mètodes: a través d’una pàgina web, amb aplicacions mòbils o fins i tot amb sistemes de reconeixement facial o digital. Aquestes mateixes empreses reconeixen que una mica abans que el govern central aprovés el decret llei, fa dos mesos, ja va començar a disparar-se la demanda, i que amb l’entrada en vigor de la normativa encara s’ha incrementat més.

Entre aquestes companyies hi ha Woffu, amb seu a Barcelona. La seva directora d’operacions, Laia Hernando, assegura que hi ha hagut un “boom” de peticions i que això ha provocat que des del març hagin incrementat en més d’un 20% la seva plantilla, que ha passat dels 24 als 30 treballadors. “El que ens demanen les empreses és que resolguem les seves casuístiques”, detalla Hernando. Aquestes casuístiques van des d’assignar els descansos automàticament o no deixar fer hores extres fins a adaptar-se a horaris flexibles. Segons Hernando, les peticions els han arribat de tot tipus d’empreses, des de petites pimes fins a multinacionals.

Robotics és una altra de les companyies catalanes beneficiades. Porta 30 anys en el sector i ha detectat un “enorme increment de la demanda, encara difícil de quantificar”, explica el conseller delegat, David Arderiu. Sobretot l’augment ha vingut de les petites empreses. “Moltes de les grans ja tenien aquest registre”, explica. Com Woffu, a causa d’aquest pic Robotics està incorporant una mitjana d’entre quatre i cinc treballadors a la setmana des del març i ara la plantilla ja la formen una seixantena de persones.

Més continguts de