Economia 15/10/2015

De Guindos alerta que la formació del nou Govern de Catalunya és en mans d'un partit més radical que Syriza

Efe
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha presentat Josep Lluís Bonet a l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa a l'hotel Ritz de Madrid. EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha alertat aquest dijous que el "risc fonamental" de Catalunya és que el govern autonòmic que pugui sortir està en mans d'un partit polític -en referència a la CUP- que deixa "bastant a la dreta a Syriza".

Segons el ministre, alguns partits van voler utilitzar la independència de Catalunya per desestabilitzar el govern espanyol, però ara es troben amb un govern autonòmic "en mans d'un partit de l'esquerra radical". Sense referir-s'hi obertament, ha instat Artur Mas a tenir "molta cura" amb els mitjans que utilitza per seguir endavant.

De Guindos ha respost així a les preguntes que li han plantejat al fòrum sobre Espanya que celebra el diari 'Financial Times'. El ministre ha dit que la independència de Catalunya és un "escenari impossible" i que els inversors consideren "irrealitzable" i "molt molt negatiu".

stats