Economia 16/03/2015

De Guindos diu que Banco Madrid és massa petit com per ser un risc per al sistema financer espanyol

El ministre d'Economia diu que el cas no és "generalitzable" perquè el problema de fons no és la solvència sinó el blanqueig de capitals que s'investiga

Europa Press
1 min
Luis De Guindos, ministre espanyol d'Economia, en roda de premsa a Brussel·les després de la reunió de l'Eurogrup. ARNAU CUESTA / EFE

MúrciaEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dilluns que el concurs de creditors que ha sol·licitat la filial de BPA Banco Madrid no posa en risc el sistema bancari. "És una entitat petita i específica que no suposa cap tipus de risc sistèmic per al sistema financer espanyol", ha assegurat De Guindos en una acte a Múrcia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No té res a veure amb les intervencions que vam haver de fer al començament de la crisi", ha destacat el ministre, i ha afegit que el cas de BPA no és un tema de solvència financera "sinó de lluita contra el blanqueig de capitals" davant del qual els administradors del Banc d'Espanya han sortit en defensa dels interessos de tots els dipositants.

També ha reiterat que es tracta d'una entitat "petita" i que tots els dipòsits inferiors a 100.000 euros "estan garantits pel Fons de Garantia de Dipòsits".

stats