Publicitat
Publicitat

Les hipoteques sobre habitatges cauen un 32,9% a Catalunya el 2012

La davallada se situa per sobre de la mitjana estatal, que és del 32,7%

El 2012 no va ser un bon any per al sector immobiliari. Totes les estadístiques que s'han fet públiques fins ara ho avalen: els preus dels pisos van caure al voltant d'un 15% i els lloguers també es van abaratir. Aquest dimecres, a més, l'Instituto Nacional de Estadística (INE) ha publicat, per primer cop, un balanç anual de la concessió d'hipoteques a l'Estat, que evidencia aquesta paràlisi immobiliària.

Durant l'any passat es van signar a Catalunya un 32,9% menys d'hipoteques sobre habitatges que en l'any anterior, fins a un total de 42.632. I no només va caure el nombre total d'hipoteques, sinó que també ho va fer el capital prestat. En concret, els bancs van concedir 4.600 milions d'euros per comprar habitatges, un 41,8% menys que durant el 2011. Això vol dir que, de mitjana, cada hipoteca va tenir un import de 107.900 euros.

Al conjunt de l'Estat, la davallada va anar en la mateixa línia que a Catalunya. El descens del nombre d'hipoteques va ser del 32,77%, i del capital prestat, del 38%.

Més continguts de