Economia 30/09/2019

Hisenda cobrarà l'IRPF en indemnitzacions per acomiadament improcedent

Una sentència dona la raó a l'administració tributària en el cas d'acord entre les parts

Ara
1 min
Hisenda desbloquejarà en deu dies 4.500 milions per a les autonomies

BarcelonaCop de la justícia als fraus en els acomiadaments improcedents. Segons avança aquest dilluns 'El Confidencial', l'Audiència Nacional ha ratificat una sentència que dona la raó a Hisenda perquè pugui cobrar l'IRPF en els casos en què l'empresa i el treballador fan passar per acomiadament improcedent un acord entre les dues parts per evitar liquidar l'impost.

Al juliol la sala del contenciós-administratiu va ratificar les argumentacions de diversos pronunciament del tribunal econòmic-administratiu central que han resolt aquesta causa a favor de l'Agència Tributària.

Així doncs, la Inspecció de Treball argumentava que en alguns casos, encara que l'empresa i el treballador passin pels serveis de mediació en cas d'un acomiadament, les dues parts pacten quina serà la indemnització. En aquests supòsits, considera, la suma no hauria d'estar exempta de l'IRPF. Segons dades recollides per la publicació, tan sols el 12% dels acomiadaments improcedents del primer semestre del 2019 es van tancar sense un acord.

Hisenda no té dades sobre quants acomiadaments improcedents fan servir aquesta fórmula fraudulenta per esquivar el pagament de l'IRPF, però considera que hi ha un forat identificat per la tresoreria de la Seguretat Social. Per exemple, l'administració tributària va observar aquesta pràctica en acomiadaments en què el treballador enllaçava la indemnització amb la prestació per atur quan faltaven pocs anys per jubilar-se.

stats